Subscribe
Accepted Solution

%MSG seems to not work with SnapCreator 4.0P1 on linux

[ Edited ]

Hi, I've a problem to make the %MSG work with sendtrap.

This is a simple configuration, it seems that %MSG is not working either with SENDTRAP that with SUCCESS_TRAP

SUCCESS_MSG=SUCCESS

NTAP_ASUP_ERROR_ENABLE=N

SENDTRAP=/bin/echo ERROR %CONFDIR %CONFNAME %SNAP_TYPE %ACTION %SNAME %SNAP_TIME - %MSG - %SUCCESS_MSG

SUCCESS_TRAP=/bin/echo OK %CONFDIR %CONFNAME %SNAP_TYPE %ACTION %SNAME %SNAP_TIME - %MSG - %SUCCESS_MSG

%MSG is just reporting the string "MSG"

This is an example with a backup error:

########## Snap Creator Framework 4.0p1 failed ##########

[Wed Oct 2 17:33:26 2013] INFO: Pre Exit commands are not defined. Skipping !

[Wed Oct 2 17:33:26 2013] INFO: Sending Trap message to external system /bin/echo ERROR FS_Share itromfsv02 hourly backup BCK 20131002173325 - MSG - SUCCESS

[Wed Oct  2 17:33:31 2013] INFO: stdout:ERROR FS_Share itromfsv02 hourly backup BCK 20131002173325 - MSG - SUCCESS

[Wed Oct  2 17:33:31 2013] ERROR: NetApp Snap Creator Framework 4.0p1 CLI action backup failed

This is an example with a backup without errors:

########## Snap Creator Framework 4.0p1 finished successfully ##########

[Wed Oct 2 17:36:55 2013] INFO: SUCCESS

[Wed Oct 2 17:36:55 2013] INFO: Sending Trap message to external system /bin/echo OK FS_Share itromfsv02 hourly backup BCK 20131002173420 - MSG - SUCCESS

[Wed Oct  2 17:36:56 2013] INFO: stdout:OK FS_Share itromfsv02 hourly backup BCK 20131002173420 - MSG - SUCCESS

Re: %MSG seems to not work with SnapCreator 4.0P1 on linux

Dear Francesco,

I am afraid, this is a bug.

I was able to reproduce this in the lab.

I will request the developers to take a look at this and get back to you in couple of days.

If you want to track this using a support case, I would recommend register a NetApp support case.

Thanks,
Siva Ramanathan

Snap Creator Community Moderator

Re: %MSG seems to not work with SnapCreator 4.0P1 on linux

Thanks Siva, I've posted it on snapcreator dev community.

Re: %MSG seems to not work with SnapCreator 4.0P1 on linux

Hi Siva,

Is there any news about this bug? I have the same issue on SC 4.0P1 Windows installation.

Best regards,

Bane

Re: %MSG seems to not work with SnapCreator 4.0P1 on linux

Hello Bane,

Last I remember is this has been fixed (but with few limitations around what variables can be passed).

Let me check this in the lab real quick and get back to you.

I have received your scdump from the other thread, and will look into that shortly.

Thanks,
Siva Ramanathan