Subscribe

PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx parameter usage

[ Edited ]

Dear All,

 

I have a problem using the PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx, it seems not to be used/called when deleting clones from the SC GUI.

 

To ease the description of the problem, I attach a document describing the issue I'm facing.

 

Thanks in advance for any suggestion.

 

Kr

 

Pierre Kestremond

 

Re: PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx parameter usage

Pierre,

 

Have you opened a case? 

If so, can you share the case number? (you can send me a private message if you prefer).

If not, can you open a case?

 

This will need to be reproduced, and the best way to make that happen is through a support case.

 

Thanks,

 

John

Re: PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx parameter usage

Hi John,

 

Nope, for now it's just a question to the community, maybe if I misunderstand the usage of the parameter.

I you confirm this SHOULD work, I will file a case then.

 

Pierre

 

Re: PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx parameter usage

Pierre,

 

You specify that this doesn't work via the GUI - does it work via the CLI?

If so that is certainly an issue.

 

This command should execute a command to be run before a clone is deleted.

 

If it is not working in this manner a case would be best as we'd need to do some testing.

 

Sorry for any inconvenience.

 

John

Re: PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx parameter usage

John,

 

Trying to run the CLI returns the error described here: https://library.netapp.com/ecmdocs/ECMP1650312/html/GUID-CFF28CED-73B1-4B03-8366-8E2D0A089A92.html

 

I followed the solution but still unable to run the command:

 

[root@redhat6-dfm-01 ~]# /opt/scServer4.1.1P2/snapcreator --server redhat6-dfm-01 --port 8443 --user admin --profile MaxDB --config maxd_sles13_01_mount.conf --action cloneList --verbose

INFO: Missing option --passwd
Enter password:
500 Can't locate object method "new" via package "LWP::Protocol::https::Socket" at /</opt/scServer4.1.1P2/snapcreator>SnapCreator/Service/Engine.pm line 640
[root@redhat6-dfm-01 ~]#

 

Pierre

 

Re: PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx parameter usage

//Fixed the previous CLI issue//

 

Indeed executing the clone deletion from snapcreator CLI works as expected, with PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx being executed.

Please see attachment.

 

Pierre

 

 

 

Re: PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx parameter usage

But Wait,

 

I was a little too fast in my conclusion...

 

The cloneDel command did not actually delete the flexclone volumes, they're still present on my SVM, and visible with a cloneList command:

 

[root@redhat6-dfm-01 ~]# /opt/scServer4.1.1P2/snapcreator --user admin --profile MaxDB --config maxd_sles13_01_mount --action cloneList --verbose
INFO: --server not specified, default is localhost
INFO: --port not specified, default is 8443

INFO: Missing option --passwd
Enter password:
[Fri Feb 27 10:55:50 2015] INFO: STORAGE-02133: Listing cloned volumes.
[Fri Feb 27 10:55:50 2015] INFO: STORAGE-02134: Listing cloned volumes finished successfully.

########## NetApp Snap Creator Framework 4.1.1P2 Volume Clone (Primary) List for svmax01 ##########

### Clone Name ### ### Parent Snapshot copy ### ### Parent volume ###
cl_maxd_sles13_01_mount_vsaparch01_20150227102235 maxdb_sc_made-hourly_20150226101750 vsaparch01
cl_maxd_sles13_01_mount_vsapdata01_20150227102235 maxdb_sc_made-hourly_20150226101750 vsapdata01
[root@redhat6-dfm-01 ~]#

 

clones.JPG

 

Can someone clarify what I am doing wrong here? Bug or no Bug?

 

Thanks

 

Pierre

 

Re: PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx parameter usage

Pierre,

 

I recommend opening a case.

This certainly should be looked at further to see if this is a bug.

 

Thanks,

 

John

Re: PRE_NTAP_CLONE_DELETE_CMDxx parameter usage

John,

 

I'll open a ticket on this.

 

Kind regards

 

Pierre