Subscribe

Snap Creator 4.0p1 backups not working

[ Edited ]

Hi All,

I have just upgraded from Snap Creator 3.6p1 to 4.0p1 and my backups no longer work.

When attempting to run a backup I get the following error message in the snap creator framework logs.

[2013-08-13 17:28:16,440] INFO: [Hostname:9090 (4.0.0.1)] Collection of VirtualMachine objects successful.

[2013-08-13 17:28:16,440] INFO: [Hostname:9090 (4.0.0.1)] Collecting VM information on NFS Datastore  <datastore_name>.

[2013-08-13 17:28:16,440] ERROR: [Hostname:9090 (4.0.0.1)] [vmw-00169] Did not find export path for NFS Datastore  <datastore_name>!

[2013-08-13 17:28:16,441] ERROR:

[2013-08-13 17:28:16,441] ERROR: [Hostname:9090(4.0.0.1)] SCF-00028: Auto Discovery for plugin [vibe] failed with error [null] and exit code [1], Exiting!

########## Snap Creator Framework 4.0p1 failed ##########

[2013-08-13 17:28:16,442] INFO: Pre Exit commands are not defined. Skipping !

And the following is the corresponding error message from within the scAgent Logs

[Tue Aug 13 17:28:13 2013] INFO: Collecting list of VirtualMachine objects planned for snapshots ...

[Tue Aug 13 17:28:16 2013] INFO: Updating VirtualMachine objects planned for snapshots ...

[Tue Aug 13 17:28:16 2013] INFO: Saving VM named Server (from vApp).

[Tue Aug 13 17:28:16 2013] INFO: Saving VM named Server.

[Tue Aug 13 17:28:16 2013] INFO: Collection of VirtualMachine objects successful.

[Tue Aug 13 17:28:16 2013] INFO: Collecting VM information on NFS Datastore <datastore_name>.

[Tue Aug 13 17:28:17 2013] ERROR: [vmw-00169] Did not find export path for NFS Datastore<datastore_name>!

The environment is running vCenter Server 5.0.0, vCD 1.5.1, ESXi 5.0 u1. This is a multi-tenanted environment, where each customer has their own vFiler on a private network.

I have seen these articles which seem similar, but don't resolve the issue.

https://communities.netapp.com/message/113655#113655

https://communities.netapp.com/message/111644#111644

Does Snap Creator now require direct access to vfiler? If yes will 4.1 resolve this issue? If not can someone point me in the right direction in resolving this issue.

Cheers

Rob

Re: Snap Creator 4.0p1 backups not working

Hello Rob,

I am waiting for a feedback from our developer on this.

Meanwhile, could you please supply with a scdump output?

Also please provide exportfs output as seen from the vfiler.

You may email to sivar @ netapp.com

Thanks,

Siva Ramanathan