Subscribe
Accepted Solution

SnapCreator 4.1.0 CLI doesn´t work

[ Edited ]

Hello,

I´ve installed SnapCreator 4.1.0 on a VM with SlES11 SP 1 and I can work with it only via the GUI, via CLI it doesn´t work. Java is installed, the sym-links under /usr/lib64 are created, but when I start a comand, it hangs.

I installed it on a other VM, with the same OS, here it runs.

Regards

V. Albrecht

Re: SnapCreator 4.1.0 CLI doesn´t work

Dear Volker,

Could you please provide me with the below outputs?

java -fullversion

java -version

cat /etc/ld.so.preload

strace -v java -version 

Is /usr a separate mount point?

Thanks,

Siva Ramanathan

Re: SnapCreator 4.1.0 CLI doesn´t work

Hey Siva,

here are the infos, /usr isn´t a seperate mout, its a part of the root-volume.

Regards

V. Albrecht

Re: SnapCreator 4.1.0 CLI doesn´t work

Dear V. Albrecht,

The one that is not working seems to be of  java version 1.7.0_51

What I am finding is there are some strict security measures on java version 1.7.0_51

Is it possible for you to try with a lower Java version? (like Java 1.6 update 25 or Java 1.7 update 25)

I am just picking a random version -- you could choose anything lesser than 1.7.0_51 and try.

I am asking my QA team to look into this as well.

Thanks,

Siva Ramanathan

Re: SnapCreator 4.1.0 CLI doesn´t work

My colleague just reminded me that it is a CLI issue.

We know SP1 and SP2 versions are tested and qualified.

I will look into this further.

Thanks,
Siva Ramanathan

Re: SnapCreator 4.1.0 CLI doesn´t work

May I know the below details?

ls -la /lib | grep libssl

ls -la /lib | grep libcrypto

ls -la /usr/lib64 | grep libssl

ls -la /usr/lib64 | grep libcrypto

which openssl

openssl version

openssl ciphers

You may also try doing this. Remove the below two files and try running your CLI again.

rm /usr/lib64/.libcrypto.so.6.hmac

rm /usr/lib64/.libssl.so.6.hmac

Note: The .hmac files contain hashes of /usr/lib64/libcrypto.so.6 and /usr/lib64/libssl.so.6 used for FIPS compliance.

Re: SnapCreator 4.1.0 CLI doesn´t work

Hello Siva,

here the infos:

from the server, that dosen´t work:

# ls -la /lib | grep libssl*

lrwxrwxrwx  1 root root      12 Sep 27  2010 libss.so.2 -> libss.so.2.0

-rwxr-xr-x  1 root root   22216 May  8  2010 libss.so.2.0

# ls -la /lib | grep libcryp*

-rwxr-xr-x  1 root root   59517 Apr 13  2012 libcrypt-2.11.1.so

lrwxrwxrwx  1 root root      18 May  6  2012 libcrypt.so.1 -> libcrypt-2.11.1.so

# ls -la /usr/lib64 | grep libssl*

-rw-r--r--  1 root root       65 Jul 10  2012 .libssl.so.0.9.8.hmac

lrwxrwxrwx  1 root root       16 May  6  2012 libssh2.so.1 -> libssh2.so.1.0.1

-rwxr-xr-x  1 root root   159064 Apr 13  2012 libssh2.so.1.0.1

-rw-r--r--  1 root root  3800398 Jul 10  2012 libssl.a

lrwxrwxrwx  1 root root       15 Feb 13 13:34 libssl.so -> libssl.so.0.9.8

-r-xr-xr-x  1 root root   343040 Jul 10  2012 libssl.so.0.9.8

lrwxrwxrwx  1 root root       15 Nov  9  2011 libssl.so.6 -> libssl.so.0.9.8

# ls -la /usr/lib64 | grep libcryp*

-rw-r--r--  1 root root       65 Jul 10  2012 .libcrypto.so.0.9.8.hmac

-rw-r--r--  1 root root   244412 Apr 13  2012 libcrypt.a

lrwxrwxrwx  1 root root       20 May  6  2012 libcrypt.so -> /lib64/libcrypt.so.1

-rw-r--r--  1 root root 16026996 Jul 10  2012 libcrypto.a

lrwxrwxrwx  1 root root       18 Feb 13 13:34 libcrypto.so -> libcrypto.so.0.9.8

-r-xr-xr-x  1 root root  1685176 Jul 10  2012 libcrypto.so.0.9.8

lrwxrwxrwx  1 root root       18 Nov  9  2011 libcrypto.so.6 -> libcrypto.so.0.9.8

# openssl version

OpenSSL 0.9.8j-fips 07 Jan 2009

# openssl ciphers

DHE-RSA-AES256-SHASmiley Very HappyHE-DSS-AES256-SHA:AES256-SHASmiley Very HappyHE-RSA-CAMELLIA256-SHASmiley Very HappyHE-DSS-CAMELLIA256-SHA:CAMELLIA256-SHA:EDH-RSA-DES-CBC3-SHA:EDH-DSS-DES-CBC3-SHASmiley Very HappyES-CBC3-SHASmiley Very HappyES-CBC3-MD5Smiley Very HappyHE-RSA-AES128-SHASmiley Very HappyHE-DSS-AES128-SHA:AES128-SHASmiley Very HappyHE-RSA-CAMELLIA128-SHASmiley Very HappyHE-DSS-CAMELLIA128-SHA:CAMELLIA128-SHA:RC2-CBC-MD5:RC4-SHA:RC4-MD5:RC4-MD5:EDH-RSA-DES-CBC-SHA:EDH-DSS-DES-CBC-SHASmiley Very HappyES-CBC-SHASmiley Very HappyES-CBC-MD5:EXP-EDH-RSA-DES-CBC-SHA:EXP-EDH-DSS-DES-CBC-SHA:EXP-DES-CBC-SHA:EXP-RC2-CBC-MD5:EXP-RC2-CBC-MD5:EXP-RC4-MD5:EXP-RC4-MD5

And here the other one:

#  ls -la /lib | grep libssl*

lrwxrwxrwx  1 root root      12 Jan 31 11:45 libss.so.2 -> libss.so.2.0

-rwxr-xr-x  1 root root   22216 May  8  2010 libss.so.2.0

# ls -la /lib | grep libcryp*

-rwxr-xr-x  1 root root   59329 May  6  2010 libcrypt-2.11.1.so

lrwxrwxrwx  1 root root      18 Jan 31 11:44 libcrypt.so.1 -> libcrypt-2.11.1.so

#  ls -la /usr/lib64 | grep libssl*

lrwxrwxrwx   1 root root       16 Jan 31 11:45 libssh2.so.1 -> libssh2.so.1.0.0

-rwxr-xr-x   1 root root   146840 Jun 18  2009 libssh2.so.1.0.0

-r-xr-xr-x   1 root root   342880 May  5  2010 libssl.so.0.9.8

lrwxrwxrwx   1 root root       15 Feb 18 09:34 libssl.so.6 -> libssl.so.0.9.8

-rwxr-xr-x   1 root root   238424 Apr  6  2010 libssl3.so

# ls -la /usr/lib64 | grep libcryp*

-r-xr-xr-x   1 root root  1538896 May  5  2010 libcrypto.so.0.9.8

lrwxrwxrwx   1 root root       18 Feb 18 09:35 libcrypto.so.6 -> libcrypto.so.0.9.8

# openssl version

OpenSSL 0.9.8h 28 May 2008

# openssl ciphers

DHE-RSA-AES256-SHASmiley Very HappyHE-DSS-AES256-SHA:AES256-SHASmiley Very HappyHE-RSA-CAMELLIA256-SHASmiley Very HappyHE-DSS-CAMELLIA256-SHA:CAMELLIA256-SHA:EDH-RSA-DES-CBC3-SHA:EDH-DSS-DES-CBC3-SHASmiley Very HappyES-CBC3-SHASmiley Very HappyES-CBC3-MD5Smiley Very HappyHE-RSA-AES128-SHASmiley Very HappyHE-DSS-AES128-SHA:AES128-SHASmiley Very HappyHE-RSA-CAMELLIA128-SHASmiley Very HappyHE-DSS-CAMELLIA128-SHA:CAMELLIA128-SHA:RC2-CBC-MD5:RC4-SHA:RC4-MD5:RC4-MD5:EDH-RSA-DES-CBC-SHA:EDH-DSS-DES-CBC-SHASmiley Very HappyES-CBC-SHASmiley Very HappyES-CBC-MD5:EXP-EDH-RSA-DES-CBC-SHA:EXP-EDH-DSS-DES-CBC-SHA:EXP-DES-CBC-SHA:EXP-RC2-CBC-MD5:EXP-RC2-CBC-MD5:EXP-RC4-MD5:EXP-RC4-MD5

I also remove the links to .libcrypto.so.6.hmac and .libssl.so.6.hmac, but it doesn´t work.

Regards

V. Albrecht

Re: SnapCreator 4.1.0 CLI doesn´t work

Thank you for the details.


I found this bug https://rt.cpan.org/Public/Bug/Display.html?id=81575

Looks like version "# openssl version OpenSSL 0.9.8j-fips 07 Jan 2009" has some issues.

Could you please try upgrading to openssl-0.9.8r available here. (Choose your platform)

http://download.opensuse.org/repositories/security:/fips/SLE_11/x86_64/

Thanks,
Siva Ramanathan

Re: SnapCreator 4.1.0 CLI doesn´t work

Hello Siva,

I´ve update the openssl-package and now it works.

Thanks.

V. Albrecht