Subscribe

Unable to delete backups using SMSQL

I'm trying to delete some old backups with SMSQL (more than 8 days old), but it's not working.

I saw this error in the log:

[09:07:25.532] [SVA0045] Querying backup data sets for database: BQ_MHUB_I...
[09:07:25.845] [SVA0045] Preparing LUN 'J:\Devices\ag-temp\', for SDAPI operation...
[09:07:44.204] [SVA0045] Snapshot enumeration failed.
[09:07:44.204] [SVA0045] [SDAPI Communication Exception]: The LUN may not be connected, because its mount point cannot be found.

[09:07:44.204] [SVA0045] SDAPI failed to enumerate snapshot.
[09:07:44.204] [SVA0045] [SDAPI Communication Exception]: The LUN may not be connected, because its mount point cannot be found.


[09:07:44.204] [SVA0045] Error Code: 0x80004005
Unspecified error

[09:07:44.204] [SVA0045] WARNING: Failed to retrieve snapshot information from SnapDrive.
[09:07:44.204] [SVA0045] Aborting backup deletion...
[09:07:44.204] [SVA0045] WARNING: Disk can run out of space if SnapDrive issue is not fixed as the delete operation cannot proceed.

[09:07:44.204] [SVA0045] Error Code: 0xc0040971
Failed to retrieve snapshot from SnapDrive. Backup deletion skipped.


[09:07:44.204] [SVA0045] Error Code: 0xc0040971
Failed to retrieve snapshot from SnapDrive. Backup deletion skipped.

 

The mountpoint J:\Devices\ag-temp\ has been deleted, but it looks like SMSQL is still looking for it. Is there a way to clear that mountpoint from SMSQL?

 

Thanks

Philip

Re: Unable to delete backups using SMSQL

[ Edited ]

Hi,

 

Try this: Stop SnapManager service, remove old snapinfo directory (Rename the current snapinfo directory to be able to restore it). Start the service again and run the configuration wizard.

If this post resolved your issue, help others by selecting ACCEPT AS SOLUTION or adding a KUDO.