Subscribe
Accepted Solution

smtape

Hello

I'm just trying out smtape for a SAS-attached tape library Quantum Scalar i40, but don't seem to get any further with the commands. This is what I entered:

FILER02> sysconfig -t

      Tape drive (0a.00.210)  Hewlett-Packard LTO-6

    rst0l  -  rewind device,        format is: LTO-4/5 Native Density

    nrst0l -  no rewind device,     format is: LTO-4/5 Native Density

    urst0l -  unload/reload device, format is: LTO-4/5 Native Density

    rst0m  -  rewind device,        format is: LTO-4/5 Compressed

    nrst0m -  no rewind device,     format is: LTO-4/5 Compressed

    urst0m -  unload/reload device, format is: LTO-4/5 Compressed

    rst0h  -  rewind device,        format is: LTO-6 2.5TB

    nrst0h -  no rewind device,     format is: LTO-6 2.5TB

    urst0h -  unload/reload device, format is: LTO-6 2.5TB

    rst0a  -  rewind device,        format is: LTO-6 6.25TB Compressed

    nrst0a -  no rewind device,     format is: LTO-6 6.25TB Compressed

    urst0a -  unload/reload device, format is: LTO-6 6.25TB Compressed

FILER02> smtape backup /vol/sm_cifs_daily rst0h

Job 18 started.

FILER02> Mon May 12 17:45:36 CEST [FILER02:smtape.backup.err:error]: Backup of '/vol/sm_cifs_daily' to 'rst0h' failed: smtape: Invalid tape drive rst0h in tape argument list.

FILER02>

I tried all the listed device names, even the alias "st0". Does anybody have an idea what could be going wrong?

Cheers

Chris

Re: smtape

does it work if you use rst0a ?  The cli examples show the higher compression device name.

Re: smtape

didn't work

Re: smtape

I got it working after I changed the SAS cable where the Quantum was attached from port 0a to the port 0b on my NetApp 2220.

https://library.netapp.com/ecm/ecm_download_file/ECMP1140990