Subscribe

sybase ASE (15.7_sp110) backup failed

[ Edited ]

Hello,

We´re trying to start an sybase ASE backup with snapcreator (sybase version: 15.7. SP 110) and the backup fails with following information (see error-log below)

==========================================================================================================================================

########## Detecting Data ONTAP mode for phgviexnv6_331 ##########

[2014-05-28 13:37:12,484] INFO: STORAGE-03031: System version details of [phgviexnv6_331].

[2014-05-28 13:37:12,485] INFO: STORAGE-03032: System version details of [phgviexnv6_331] finished successfully.

########## Agent validation ##########

[2014-05-28 13:37:12,523] INFO: Agent validation completed successfuly for agent sapphhrq.pzh.dsh.at:50051

########## Plugin validation ##########

[2014-05-28 13:37:12,544] INFO: Plugin validation completed successfuly for plugin sybase

########## PRE APPLICATION QUIESCE COMMANDS ##########

[2014-05-28 13:37:12,549] INFO: Pre application quiesce commands are not defined

########## PRE APPLICATION QUIESCE COMMANDS FINISHED SUCCESSFULLY  ##########

[2014-05-28 13:37:12,552] INFO: Application auto discovery is not enabled skipping .

[2014-05-28 13:37:12,554] INFO: Validate volume is not enabled skipping validate volume task.

########## Application Quiesce ##########

[2014-05-28 13:37:13,556] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:QUIESCE: Starting

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:EXPAND_DB: Entered

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:EXPAND_DB: No database discovery (+ALL) specified, finishing

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:QUIESCE: Quiescing database HRQ

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:QUIESCE: Quiescing database HRQ finished successfully

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:QUIESCE: Quiescing database model

[2014-05-28 13:37:13,558] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] [syb-00002] SYBASE:QUIESCE: Could not get Database model status, ensure database is running!

[2014-05-28 13:37:13,558] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] [syb-00004] SYBASE:QUIESCE: Quiescing databases failed

[2014-05-28 13:37:13,558] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051(4.0.0.1)] SCF-00037: Application quiesce for plugin [sybase] failed with error [] and exit code [1], Exiting!

########## Application Unquiesce ##########

[2014-05-28 13:37:13,735] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:UNQUIESCE: Starting

[2014-05-28 13:37:13,737] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:EXPAND_DB: Entered

[2014-05-28 13:37:13,737] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:EXPAND_DB: No database discovery (+ALL) specified, finishing

[2014-05-28 13:37:13,737] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:UQUIESCE: Unquiescing database sybsystemprocs

[2014-05-28 13:37:13,737] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] [syb-00013] SYBASE:RUN_CMD: Msg 2222, Level 16, State 1:

Server 'HRQ', Line 1:

QUIESCE DATABASE with RELEASE option failed. No quiesce process with tag name tagname_sybsystemprocs exists or it is being released by another process.

[2014-05-28 13:37:13,737] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:UQUIESCE: Unquiescing database sybsystemprocs failed

[2014-05-28 13:37:13,737] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] [syb-00005] SYBASE:UNQUIESCE: Unquiescing databases failed

[2014-05-28 13:37:13,737] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051(4.0.0.1)] SCF-00032: Application unquiesce failed due to application error. Check logs and application settings. To ignore application errors and proceed with backup you can set APP_IGNORE_ERROR=Y.

HRQ.out.20140528133712.log (END)

==========================================================================================================================================

I´ve installed the scAgent on the host with SID "HRQ" on a seperate system. The scServer runs on an other system. Both have same snapcreator version 4.0.0.1

On the scServer I´ve the system entries for system HRQ in it, also all DBs (master, SID, model, ... etc.) with right passwords. I´ve all checked twice.

The strange thing is, that on an other system with the same settings, the snapcreator backup runs successful without errors.

One more information that could be a reason: We´ve made a systemcopy (with dump database option) few days ago. But the systemcopy was successful and the systems + DB runs fine since that.

Please assist us in this case.

Thanks in advance.

Regards

Highlighted

Re: sybase ASE (15.7_sp110) backup failed

Can you please post the debug log? which has the details reason for quiesce failure.

Regards,

Karthikeyan.N