Subscribe

How to replace ontap image from backup to primary.

[ Edited ]

5/6/2015 3:00 PM

After messing around for a bit, i was able to use the boot_backup at loader and booted in to 8.1. But boot_ontap still has the 8.0 image. How do i do update the flash with the 8.1 image from backup image. 

 

 

5/6/2015 12:00 PM

Old Subject. 

 

 

Hi I have kind of a nasty situation here when upgrading ontap to 8.1.4P1 from 8.0.3 what is suppose to be a non-disruptive upgrade. 
 
Upgrade on file1 using 814P1_q_image.tgz -r from a http server are both said fine from both mode
 
************
Installation complete. image2 updated on node sffas1
image2 has been set as the default
Wed Maysoftware: installation of 814P1_q_image.tgz completed.
 
Installation complete. image2 updated on node sffas2
image2 has been set as the default
Wed Maysoftware: installation of 6 10: 814P1_q_image.tgz completed.
Please type "reboot" for the changes to take effect.
sffas2> Wed May 6 10:18:48 EST [sffas2: cmds.software.installDone:info]: Software:
*************
 
sffas1 rebooted in to new version was just fine so we perform a takeover from fas1 and tookover fas2 with a force switch while ignoring the version mistach on cf status, thats ok because node 2 is reboot reboot yet. 
 
but upon reboot of the file2 we noticed it was booting still into old version of ontap
and it threw error during the boot. 
 
as follows ************
Wed May 6 15:50:21 GMT [raid.assim.disk.badlabelversion:error]: Disk 1d.02.14 Shelf 2 Bay 14 [NETAPP X412_HVIPC560A15 NA02] S/N [J9W3890L] has raid label with version (11), which is not within the currently supported range (5 - 10). Please contact NetApp Global Services.
Wed May 6 15:50:21 GMT [raid.assim.disk.badlabelversion:error]: Disk 1d.02.1 Shelf 2 Bay 1 [NETAPP X412_HVIPC560A15 NA02] S/N [J9W1X6KL] has raid label with version (11), which is not within the currently supported range (5 - 10). Please contact NetApp Global Services.
Wed May 6 15:50:21 GMT [raid.assim.disk.badlabelversion:error]: Disk 1a.00.10 Shelf 0 Bay 10 [NETAPP X412_HVIPC560A15 NA02] S/N [JWW30K2L] has raid label with version (11), which is not within the currently supported range (5 - 10). Please contact NetApp Global Services.
Wed May 6 15:50:21 GMT [raid.assim.disk.badlabelversion:error]: Disk 1d.02.7 Shelf 2 Bay 7 [NETAPP X412_HVIPC560A15 NA02] S/N [J9VXSN4L] has raid label with version (11), which is not within the currently supported range (5 - 10). Please contact NetApp Global Services.
Wed May 6 15:50:22 GMT [coredump.host.spare.none:info]: No sparecore disk was found for host 0.
Wed May 6 15:50:22 GMT [raid.assim.tree.noRootVol:error]: No usable root volume was found!
disk:L#: rtID/plx/rgid/rgdn nplx/ngrp/ndsk/tot gen/time shtdwn vnm
disk:L#: rtID/plx/rgid/rgdn nplx/ngrp/ndsk/tot gen/time shtdwn vnm
WARNING: Neither label appeared to be valid, the labels may be corrupt.
1d.02.17: :Invalid Label!
CRC 0xbe326aca, mgc 0x52414944, lbl V11, sz 5504 , flags 0x0
0xfab155c-11e4f101-a000a992-34cf2798/0/1/7 1/2/10/20 828/1430926882 0 0 cfo not_striped aggr1
WARNING: Neither labPANIC: raid: there are no data or parity disks
version: NetApp Release 8.0.3P4: Thu Sep 6 17:56:38 PDT 2012
cpuid = 0
Uptime: 30m38s
PANIC: raid: there are no data or parity disks in SK process rc on release NetApp Release 8.0.3P4 on Wed May 6 16:32:51 GMT 2015

version: NetApp Release 8.0.3P4: Thu Sep 6 17:56:38 PDT 2012
compile flags: amd64, x86_64
Writing panic info to HA mailbox disks.
DUMPCORE: START
*************
now we are stuck in takeover mode on file1 and file2 can't seem to access the disk and boot up on tap properly. any help is appreicated. 
 
I have capture the upgrade log in the doc for review. 
 

Re: FAS3140 HA 7mode 8.0.3 to 8.1.4P1 Upgrade Failed on seocnd node

during the boot on the second node, when it boots to 8.0.3 and it complains that sas link can't be brought online. 

 

CPU Type: Dual-Core AMD Opteron(tm) Processor 2216
LOADER-B> boot_ontap
Loading x86_64/freebsd/image1/kernel:....0x100000/3402984 0x53f000/3229520 0x853750/1238056 Entry at 0x80148b50
Loading x86_64/freebsd/image1/platform.ko:.0x982000/571452 0xab82b8/537264 0xa0d840/17480 0xb3b568/29808 0xa11c88/1408 0xb429d8/4224 0xa12208/54581 0xa1f740/71355 0xa30e00/1520 0xb43a58/4560 0xa313f0/256 0xb44c28/768 0xa314f0/968 0xb44f28/2904 0xa318b8/112 0xb45a80/336 0xa31940/139072 0xb45bd0/143184 0xa53880/425 0xa79240/8377 0xab81c4/237 0xa7b300/127056 0xa9a350/122484
Starting program at 0x80148b50
NetApp Data ONTAP 8.0.3P4 7-Mode
Copyright (C) 1992-2012 NetApp.
All rights reserved.
*******************************
* *
* Press Ctrl-C for Boot Menu. *
* *
*******************************

Wed May 6 16:41:37 GMT [fci.adapter.link.online:info]: Fibre Channel adapter 0a link online.
Wed May 6 16:41:47 GMT [fci.initialization.failed:error]: Initialization failed on Fibre Channel adapter 0c.
Wed May 6 16:41:49 GMT [sas.link.error:error]: Could not recover link on SAS adapter 1c after 10 seconds. Offlining the adapter.
Wed May 6 16:41:49 GMT [sas.link.error:error]: Could not recover link on SAS adapter 1b after 10 seconds. Offlining the adapter.

Re: FAS3140 HA 7mode 8.0.3 to 8.1.4P1 Upgrade Failed on seocnd node

I would suggest calling netapp support for this.

Re: FAS3140 HA 7mode 8.0.3 to 8.1.4P1 Upgrade Failed on seocnd node

[ Edited ]

I wish i could call netapp on this but this is system we recently removed from production and re-purposing it for test only. on a postivie node, it is not surving any production date. but we no longer have support on it and we can only reply on the community. 

Re: FAS3140 HA 7mode 8.0.3 to 8.1.4P1 Upgrade Failed on seocnd node

so i found that Boot_backup has the 8.1 image while boot_primary has the 8.0 image. I was able to boot into 8.1 using backup image fine but now the question is how do i copy image 2 as image 1. 

Re: How to replace ontap image from backup to primary.

after booting into backup image i was able to rerun the software update with the same image and it completed upgrade successfully.