Subscribe

METROCLUSTER LINK ERROR

hello everyone

we have two sides with fabric attached metrocluster and we have 2 dark fiber links between them both links physically up but when we run ic status command we get:

ic status
        Link 0: down
        Link 1: up
        cfo_rv connection state :                       CONNECTED
        cfo_rv nic used :                               1
        cfo_rv2 connection state :                      CONNECTED
        cfo_rv2 nic used :                              1

when i run sysconfig -a command :,

 

        slot 1: FCVI Host Adapter 1a (QLogic 2532(2562) rev. 2, F-port, <DOWN>)
                Physical link: UP
                FC Node Name:   21:00:00:24:ff:3f:b3:8e
                Firmware rev:   5.3.140 Serial No:      RFD1217B08814
                Host Port Id:   0x20500
                Cacheline size: 8       FC Packet size: 2048
                SFP Vendor:     JDSU
                SFP Part Number:        PLRXPLVCSH423NQL
                SFP Serial Number:      CB51ED3G0
                SFP Capabilities:  2, 4 or 8 Gbit
                Link Data Rate: 4 Gbit
                Switch Port:    FQMCSW2:5
                        I/O base 0x00000000ffffff00, size 0x100
                        memory mapped I/O base 0xdec00000, size 0x4000
        slot 1: FCVI Host Adapter 1b (QLogic 2532(2562) rev. 2, F-port, <UP>)
                Physical link: UP
                FC Node Name:   21:00:00:24:ff:3f:b3:8f
                Firmware rev:   5.3.140 Serial No:      RFD1217B08814
                Host Port Id:   0x10500
                Cacheline size: 8       FC Packet size: 2048
                SFP Vendor:     JDSU
                SFP Part Number:        PLRXPLVCSH423NQL
                SFP Serial Number:      CB51ED3G4
                SFP Capabilities:  2, 4 or 8 Gbit
                Link Data Rate: 4 Gbit
                Switch Port:    FQMCSW1:5
                        I/O base 0x00000000ffffff00, size 0x100
                        memory mapped I/O base 0xdec04000, size 0x4000

 

my question link is up and port is down this normal or not and what the solution.

regards.

Re: METROCLUSTER LINK ERROR

Hello,

 

i have the same issue by a customer.

Found you an solution ?

 

Best Regards

 

Jan Janssen