Community

Subscribe
Highlighted
Accepted Solution

Network Configuration Mismatch for <interface>

Good day all

I received an error triggered by ONCommand System Manager, warning me about a mismatch between the Active Values of my Nework Interfaces and the ones on /etc/rc.

On /etc/rc i got


hostname Epo

ifgrp create multi storage -b ip e1a e1b

ifconfig e0m `hostname`-e0m 113.10.10.116 netmask 255.255.0.0

ifconfig storage `hostname`-storage 172.17.0.1 netmask 255.255.0.0 partner storage nfo

routed on

options dns.enable off

savecore

I am probably missing something, but the Oncommand says that e0M is the wrong one.

Any help aprreciated!

Regards.

Re: Network Configuration Mismatch for <interface>

You need to compare the values in the /etc/rc file with the output of the ifconfig -a command. 

Changes to the network interfaces can be made dynamically via the command line interface which is then the "active" value.  When Data ONTAP is running, changes made by the ifconfig command  will be in effect until the next time that Data ONTAP reboots or until the source /etc/rc command is entered via the command line interface..  At reboot time, the "active" values are replaced by the values in the /etc/rc file.

Hope this helps!

Ken

Re: Network Configuration Mismatch for <interface>

Hi Ken, thanks for the reply.

I do know that, that is why my ifconfig -a output gives me the same configuration that the one i have loaded on the /etc/rc.

But for some how the On command  keeps pointing me that there is a mismatch.

Regards!

Re: Network Configuration Mismatch for <interface>

Hi Jose!

Could you post the output of the ifconfig -a command.  Also, what version of System Manager and Data ONTAP are you running?

Ken

Re: Network Configuration Mismatch for <interface>

This is the output

>ifconfig -a
e0a: flags=0x274c867<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM> mtu 1500
        inet 172.xx.xx.xx netmask 0xffff0000 broadcast 172.xx.xx.xx
        ether 00:a2:98:14:20:c4 (auto-unknown-down) flowcontrol full
e0b: flags=0x270c866<BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM> mtu 1500
        ether 00:a0:98:24:80:c5 (auto-unknown-down) flowcontrol full
e1a: flags=0x8f4c867<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM> mtu 1500
        ether 02:a2:92:14:80:c4 (auto-10g_twinax-fd-up) flowcontrol full
        trunked storage
e1b: flags=0x8f4c867<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM> mtu 1500
        ether 02:a2:98:14:80:c4 (auto-10g_twinax-fd-up) flowcontrol full
        trunked storage
c0a: flags=0x1f4e867<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM> mtu 9000 PRIVATE
        inet 192.xx.xx.xx netmask 0xffffff00 broadcast 192.xx.xx.xx
        ether 00:a0:28:14:20:c6 (auto-10g_twinax-fd-up) flowcontrol full
c0b: flags=0x1f4e867<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM> mtu 9000 PRIVATE
        inet 192.xx.xx.xx netmask 0xffffff00 broadcast 192.xx.xx.xx
        ether 00:a0:98:14:80:c7 (auto-10g_twinax-fd-up) flowcontrol full
e0M: flags=0x2b4c867<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM,MGMT_PORT> mtu 1500
        inet 133.xx.xx.xx netmask 0xffff0000 broadcast 133.xx.xx.xx noddns
        ether 00:a2:98:24:80:c8 (auto-100tx-fd-up) flowcontrol full
e0P: flags=0x2b4c867<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM,ACP_PORT> mtu 1500 PRIVATE
        inet 192.168.0.21 netmask 0xfffffc00 broadcast 192.168.3.255 noddns
        ether 00:a0:98:14:80:c9 (auto-100tx-fd-up) flowcontrol full
lo: flags=0x1b48049<UP,LOOPBACK,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM> mtu 8160
        inet 127.0.0.1 netmask 0xff000000 broadcast 127.0.0.1
        ether 00:00:00:00:00:00 (RNIC Provider)
losk: flags=0x40a400c9<UP,LOOPBACK,RUNNING> mtu 9188
        inet 127.xx.xx.xx netmask 0xff000000 broadcast 127.xx.xx.xx
storage: flags=0x20f4c863<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST,TCPCKSUM> mtu 1500
        inet 172.xx.xx.xx netmask 0xffff0000 broadcast 172.xx.xx.xx
        ether 02:a0:28:14:20:c4 (Enabled interface groups)

Regardss!

Re: Network Configuration Mismatch for <interface>

Have deleted ALL the ip assignments on the /etc/rc and add the ips on the /etc/hosts only, and that has worked.

For some reason the both archive definitions doesn't work at all (Data Ontap 8.1.2).

Hope this was useful to someone.

Regards!