Subscribe
Accepted Solution

No Assessment Report possible with 7-Mode Transition Tool

Today I have installed the 7MTT (2.0RC1) on Windows (W2K8 R2).

Now I want to run the Assessment Report. But after a few seconds I get the message "Report generation failed" with no other error message.

I try to run the report on a FAS3270 with 8.1.3P3 7-mode. I try different versions for the target cluster (8.3.0 or 8.2.0). Nothing works, always the same problem.

Here is the summary from the transition-gui.log:

 

2014-12-01 12:52:37.086 MEZ [c.n.t.g.s.SystemDetailsServiceImpl: INFO] [transition-server-thread11]: isInventoryCollectProcessRunning() :  Running inventory collect report
2014-12-01 12:52:37.086 MEZ [c.n.transition.gui.util.ProjectUtil: DEBUG] [transition-server-thread11]: validateSessionTimeOut : Validates session time out
2014-12-01 12:52:37.086 MEZ [c.n.t.g.s.SystemDetailsServiceImpl: INFO] [transition-server-thread11]: isInventoryCollectProcessRunning() :  Running inventory collect report 'false'
2014-12-01 12:52:37.102 MEZ [c.n.t.g.s.SystemDetailsServiceImpl: INFO] [transition-server-thread19]: Available system for assessment are : '[Data ONTAP storage, Microsoft Windows, Red Hat Enterprise Linux, VMware ESXi]'
2014-12-01 12:52:38.242 MEZ [c.n.t.g.s.SystemDetailsServiceImpl: INFO] [transition-server-thread2]: getInventoryCollectReportURL() :  collect inventory collect report
2014-12-01 12:52:38.243 MEZ [c.n.transition.gui.util.ProjectUtil: DEBUG] [transition-server-thread2]: validateSessionTimeOut : Validates session time out
2014-12-01 12:52:44.451 MEZ [c.n.transition.gui.util.ProjectUtil: DEBUG] [transition-server-thread2]: validateSessionTimeOut : Validates session time out
2014-12-01 12:52:56.476 MEZ [c.n.t.g.s.SystemDetailsServiceImpl: INFO] [transition-server-thread2]: startInventoryCollectReportOperation() :  starting inventory collect operation for version '8.3.0'
2014-12-01 12:52:56.476 MEZ [c.n.transition.gui.util.ProjectUtil: DEBUG] [transition-server-thread2]: validateSessionTimeOut : Validates session time out
2014-12-01 12:52:56.480 MEZ [c.n.t.g.s.SystemDetailsServiceImpl: INFO] [transition-server-thread2]: startInventoryCollectReportOperation() :  started inventory collect operation
2014-12-01 12:53:11.726 MEZ [c.n.t.g.s.SystemDetailsServiceImpl: INFO] [transition-server-thread2]: getInventoryCollectReportURL() :  collect inventory collect report
2014-12-01 12:53:11.726 MEZ [c.n.transition.gui.util.ProjectUtil: DEBUG] [transition-server-thread2]: validateSessionTimeOut : Validates session time out
2014-12-01 12:53:11.726 MEZ [c.n.t.g.s.SystemDetailsServiceImpl: INFO] [transition-server-thread2]: getInventoryCollectReportURL() :  collecting inventory collect report for process id '127'
2014-12-01 12:53:11.729 MEZ [c.n.t.g.s.TransitionGUIExceptionHandler: ERROR] [transition-server-thread2]: Exception:
java.lang.Exception: Report generation failed.
    at com.netapp.transition.multicontrollerprecheck.MulticontrollerPrecheckRunner.getReportLinks(MulticontrollerPrecheckRunner.java:100) ~[transition-multicontroller-precheck.jar:2.0]
    at com.netapp.transition.multicontrollerprecheck.AptOrchestrationLayer.getReport(AptOrchestrationLayer.java:309) ~[transition-multicontroller-precheck.jar:2.0]
    at com.netapp.transition.gui.service.SystemDetailsServiceImpl.getInventoryCollectReportURL(SystemDetailsServiceImpl.java:320) ~[transition-gui.jar:2.0]
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method) ~[na:1.7.0_55]
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[na:1.7.0_55]
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source) ~[na:1.7.0_55]
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source) ~[na:1.7.0_55]
    at com.google.gwt.user.server.rpc.RPC.invokeAndEncodeResponse(RPC.java:561) [gwt-servlet.jar:na]
    at com.google.gwt.user.server.rpc.RemoteServiceServlet.processCall(RemoteServiceServlet.java:208) [gwt-servlet.jar:na]
    at com.google.gwt.user.server.rpc.RemoteServiceServlet.processPost(RemoteServiceServlet.java:248) [gwt-servlet.jar:na]
    at com.google.gwt.user.server.rpc.AbstractRemoteServiceServlet.doPost(AbstractRemoteServiceServlet.java:62) [gwt-servlet.jar:na]
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:641) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:722) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at com.google.inject.servlet.ServletDefinition.doService(ServletDefinition.java:263) [guice-servlet.jar:na]
    at com.google.inject.servlet.ServletDefinition.service(ServletDefinition.java:178) [guice-servlet.jar:na]
    at com.google.inject.servlet.ManagedServletPipeline.service(ManagedServletPipeline.java:91) [guice-servlet.jar:na]
    at com.google.inject.servlet.FilterChainInvocation.doFilter(FilterChainInvocation.java:62) [guice-servlet.jar:na]
    at com.google.inject.servlet.ManagedFilterPipeline.dispatch(ManagedFilterPipeline.java:118) [guice-servlet.jar:na]
    at com.google.inject.servlet.GuiceFilter.doFilter(GuiceFilter.java:113) [guice-servlet.jar:na]
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:243) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:210) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:225) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:169) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:472) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:168) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:98) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:118) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:407) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.coyote.http11.AbstractHttp11Processor.process(AbstractHttp11Processor.java:999) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.coyote.AbstractProtocol$AbstractConnectionHandler.process(AbstractProtocol.java:565) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$SocketProcessor.run(JIoEndpoint.java:309) [tomcat-embed-core-7.0.27.jar:7.0.27]
    at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor.runWorker(Unknown Source) [na:1.7.0_55]
    at java.util.concurrent.ThreadPoolExecutor$Worker.run(Unknown Source) [na:1.7.0_55]
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source) [na:1.7.0_55]
2014-12-01 12:53:11.730 MEZ [c.n.t.g.s.TransitionGUIExceptionHandler: ERROR] [transition-server-thread2]: Exception : java.lang.Exception: Report generation failed.
2014-12-01 12:53:28.826 MEZ [c.n.transition.gui.util.ProjectUtil: DEBUG] [transition-server-thread7]: validateSessionTimeOut : Validates session time out

 

Re: No Assessment Report possible with 7-Mode Transition Tool

Hi SANADMIN_STADTDO,

 

Can you let us know detailed steps which caused this issue?

 

Are you trying to perform collect/assess and migration on the same controller simultaneously ?

 

-Srinivas

 

 

Re: No Assessment Report possible with 7-Mode Transition Tool

[ Edited ]

Hi Srinivas,

 

after the installation of 7MTT I want to collect inventory on a FAS-system (NA3250). Only collect data, no migration.

I start with "Get Started" then I choose the FAS-system. After this, I mark the box from the choosen system und klick on the button "Create Transition Assessment Report".

In the next window (Create Transition Assessment Report) I choose 8.3.0 (text: For assessing transition readiness to the target cluster, select the Data ONTAP version of the target cluster).

And then "Generate Report" (text field "Optionally, provide a prefix in the file names of the assessment reports:" is empty).

For a few secondes the following text is shown: "Transition Assessment Report generation is in progress ..." After this message, the error occur: "Report generation failed." without another explanation.

 

I try it 2 or 3 times with other versions of the target cluster (8.2.0 or 8.2.3), but nothing works.

 

Any idea ?

 

 

Best regards,

sanadmin_stadtdo

 

Re: No Assessment Report possible with 7-Mode Transition Tool

Hi sanadmin_stadtdo

 

Thanks for your inputs.

we would need logs to debug this further.

 

Please collect the log from 7mtt log -> "Collect Tool log" option

 

Procedure to send logs can be found here

https://kb.netapp.com/support/index?page=content&id=1010090&actp=search&viewlocale=en_US&searchid=1295896968589

 

-Srinivas

 

 

Re: No Assessment Report possible with 7-Mode Transition Tool

I have no case number. So I need your email-adress to send you the requested logs:

 

"4. Upload by HTTP to a NetApp employee
"

Re: No Assessment Report possible with 7-Mode Transition Tool

Thanks for quick reply.

 

Its a good practice to create a Case , so that its tracked well.

I have also sent you PM with my email id

 

-Srinivas

Re: No Assessment Report possible with 7-Mode Transition Tool

Hi sanadmin_stadtdo,

 

It seems to be problem with non-unicode characters. The timezone returned from the windows system where 7MTT installed having non Unicode characters which caused report generation failure.

 

From Logs,

12-01 10:54:14:INFO: Preserving the output collected_data xml contents (--preserve_xml)

12-01 10:54:15:INFO: Unexpected exception setting up output file - UnicodeDecodeError('utf8', '2014/12/01 10:54 Mitteleurop\xe4ische Zeit', 28, 29, 'invalid continuation byte')

 

We have been tracking this issue, Can you please try this workaround and let me know if it works fine.   

 

"Workaround is to manually change the Windows OS time zone, prior to running the ICT or 7MTT. This ensures that the inventory is not affected. The time zone can be reset to the original settings once the inventory collection is complete"

 

It is avaialble in netapp support site as well  http://mysupport.netapp.com/NOW/cgi-bin/bol?Type=Detail&Display=866603

 

Regards,,

Sathish_S

Re: No Assessment Report possible with 7-Mode Transition Tool

Hi Satish,

 

I change the Windows OS time zone to UTC. The previous setting was UTC +01:00. I try another report, but it doesn't works. I get the same error message.

When I change the UTC to -07:00 (Mountain Time USA & Canada) the report works. So, I get my assessment report.

 

Thanks for your help.

 

 

Regards,

 

sanadmin_stadtdo