Subscribe
Accepted Solution

This platform is not supported in this release.

Hi, i was going to upgrade a FAS8080EX HA pair to dataontap 8.3.1 (eventually p1).

Done the qual devices, and also the disk firmware, after that i've tried to look at the sp configuration.

SP of node1 wasn't responding so i've decided to restart it. Everything seemed normal but the SP didn't come up, after a while the node rebooted and since then i cannot boot the node in any ways.

I'm locked at the bootloader and everything i try to do finish to get me back to Loader prompt.

Here's an exemple of the output

 

LOADER-A> boot_ontap
Loading X86_64/freebsd/image1/kernel:0x100000/7950592 0x895100/4206472 Entry at 0xffffffff80171230
Loading X86_64/freebsd/image1/platform.ko:0x1000000/1985879 0x11e5000/288800 0x122b820/272560
Starting program at 0xffffffff80171230
NetApp Data ONTAP 8.3
***************************************************
This platform is not supported in this release.
The system will now halt
***************************************************
BIOS version: 9.3
Portions Copyright (c) 2011-2014 NetApp. All Rights Reserved
Waiting for SP ...
SP failure. Resetting SP from primary FW. This can take a few minutes
Waiting for SP ...
SP failure. Resetting SP from backup FW. This can take a few minutes
Waiting for SP ...
Failed to recover SP
IPMI PCI Slot Control failed.
IPMI:Get controller FRU inventory:failed
Phoenix SecureCore Tiano(TM)
Copyright 1985-2015 Phoenix Technologies Ltd.
All Rights Reserved

Build Date: 12/02/2014
**********************************************
* 9.3 *
* ================================== *
* PHOENIX SC-T 2009-2015 *
**********************************************
CPU = 2 Processor(s) Detected, Cores per Processor = 10
Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2680 v2 @ 2.80GHz (CPU 0)
Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2680 v2 @ 2.80GHz (CPU 1)
131072 MB System RAM Installed
256 KB L2 Cache (CPU 0)
256 KB L2 Cache (CPU 1)
System BIOS shadowed
Video BIOS shadowed
USB Device: MICRON eUSB DISK

Boot Loader version 5.3
Copyright (C) 2000-2003 Broadcom Corporation.
Portions Copyright (C) 2002-2014 NetApp, Inc. All Rights Reserved.

BIOS POST Failure(s) detected: SP IPMI failure. Abort AUTOBOOT
LOADER-A>

 

Tried to upgrade the bios from 9.1.1 to 9.3 but nothing changed. It seems that the FAS can't read the SP conf and then it says it is unsupported. I've found a thread saying that it was the motherboard to be replaced, can this be the same case? is there anything i can do to bring up the SP back to work?

I've tried the following things:

reboot the controller

shut it down also detaching the power chord

tried to issue a "bye" at loader promtp

tried to boot from other images (boot_ontap, boot_primary, boot_backup, boot_diags)

tried to do "priv set test", "sp reset", "bye"

 

But i can't move from that prompt.

 

Thanks for the help

Re: This platform is not supported in this release.

Power cut have already tried, so SP might have some persistent issue. Contact tech support. They may suggest motherboard replacement to fix it.

Re: This platform is not supported in this release.

Thanks a lot for the suggestion, i was thinking about it but i was wondering if there was a faster and less invasive solution (like an hidden command or a restricted procedure).

Bye!

Re: This platform is not supported in this release.

Nope. This sounds like a strict hardware issue.