Subscribe

SMI-S Doest report Volumes or Luns

I am working on a new deployment of Microsoft Private Cloud running on cDOT 8.2.2.  I've installed SMI-S v5.2 on a Windows Server 2012 R2 server.  The SMI-S installation is on a seperate server from the VMM server.  It seem to be connecting to the vServer via SMI-S however when I attempt to view my volumes/luns or any details of the vServer it returns no values.

 

Below is an example of what I'm getting.

 

PS C:\Program Files (x86)\Ontap\smis\pegasus\bin>
PS C:\Program Files (x86)\Ontap\smis\pegasus\bin> ./smis list
ONTAP_FilerData.hostName="iwic:nainfra:mgmt.iwinnovations.com",port=443
PS C:\Program Files (x86)\Ontap\smis\pegasus\bin> ./smis volumes
PS C:\Program Files (x86)\Ontap\smis\pegasus\bin> ./smis luns
PS C:\Program Files (x86)\Ontap\smis\pegasus\bin>

 

Any help I can get on understanding why SMI-S does seem to see storage objects would be useful.

 

-Norm

Dan Former NetApp Employee

Re: SMI-S Doest report Volumes or Luns

Hi Norm,

 

I suppose you have added the SVM(s) to the SMIS configuration and not the cluster or the nodes right?

Are you using a non-English OS? What does "smis cimserver status" report?

have you added ports 427, 5988, and 5989 as exceptions to your firewall ?

 

 

Have a look inside the logs directory and see if anything is logged when you run "smis exports" or "smis luns"

 

Regards,
Dan

Re: SMI-S Doest report Volumes or Luns

Dan,

 

Thank you for repling.  I got it working by reinstalling SMI-S.  The only thing I did different was added the vServer via IP address this time and not FQN.  I recieved the same feedback from the software when adding the storage but this time it was able to read the  storage information.