Subscribe

iSCSI target device is connected @ host side but the iSCSI LUN is not shown in Volumes/Bindings page.

Hi all,

I am using the following ONTAP simulator  version.

     NetApp Release 8.1RC3X18 7-Mode: Wed Feb 15 19:28:19 PST 2012

I created a iSCSI LUN and presented to the host.

From the host side, i observed the Target device(netapp) is connected. But in "Bound Volumes and Devices page, the volume/LUN is not observed.  I have attached the snapshots.

Please refer the following excerpt from the filer.. I presented the same LUN to 2 different iSCSI Groups.

vigor> igroup show

    iqn.1991-05.com.microsoft:scenic (iSCSI) (ostype: windows):

    iqn.1991-05.com.microsoft:srmesx3-vm4 (iSCSI) (ostype: windows):

vigor> lun show

        /vol/lun_16Jul2012_155212_vol/lun2  156.9m (164505600)     (r/w, online, mapped)

        /vol/vol1/iscsi_lun1_scenic  102.0m (106928640)     (r/w, online, mapped)

vigor> lun show -v /vol/vol1/iscsi_lun1_scenic

        /vol/vol1/iscsi_lun1_scenic  102.0m (106928640)     (r/w, online, mapped)

                Comment: "iscsi_lun_to_scenic"

                Serial#: BF9rQ+BGVKO2

                Share: none

                Space Reservation: enabled

                Multiprotocol Type: windows

                Maps: iqn.1991-05.com.microsoft:srmesx3-vm4=102 iqn.1991-05.com.microsoft:scenic=101

                Occupied Size:       0 (0)

                Creation Time: Mon Jul 16 10:13:17 GMT 2012

                Cluster Shared Volume Information: 0x0

vigor>

Please refer the attachments and Could anyone helps to solve this problem.

Note: I tried to Log on/Connect the Target device's connection and it shows the connected status..

How to get the volume/iSCSI LUN in host side.?

Thanks

Saravanan

Re: iSCSI target device is connected @ host side but the iSCSI LUN is not shown in Volumes/Bindings page.

Well, maybe a stupid question, but did you rescan disks on the host?

Re: iSCSI target device is connected @ host side but the iSCSI LUN is not shown in Volumes/Bindings page.

Yes, I Rescanned the disks as well as used the Refresh option.. but it didn't work.

Is there any limitations on LUN Numbers? Should it be within the range from 50 - 200 like that?

Any hint relevant to this is appreciated.

Thanks

Saravanan

Re: iSCSI target device is connected @ host side but the iSCSI LUN is not shown in Volumes/Bindings page.

I solved the issue.. issue was due to igroup creation and mapping it to the initiator..

i used the CLI commands to create igroup and mapped it..

igroup create -i -t windows iscsi_win_grp

igroup add  iscsi_win_grp  iqn.1991-05.com.microsoft:scenictest

then mapped the lun to this group name..