Subscribe

OCUM and OPM ASUP post to NetApp is failing of missing proxy server

Hi,

my customer is unable to provide a ASUPs. This is failing because server can't access to the internet. For this a proxy server has to be defined.

From autosupport.log

2014-04-22 14:25:25,238 INFO  [main] [c.n.o.a.AutoSupportSender] Sending AutoSupport file to https://support.netapp.com/asupprod/post/1.0/postAsup.

2014-04-22 14:25:25,663 ERROR [main] [c.n.o.a.AutoSupportSender] There was a problem posting the AutoSupport message.

2014-04-22 14:25:25,669 DEBUG [main] [c.n.o.a.AutoSupportSender] Error sending AutoSupport

Also GUI based

I didn't find a way to specify the Proxy server name/ip and the port.

This is a base requirement, all other products (DOT) have this feature.

Is ther a hidden way?

Best wishes,

Markus.

Re: OCUM and OPM ASUP post to NetApp is failing of missing proxy server

Hi Markus,

we regret the inconvenience caused.

we already have internal burt for tracking this new feature request

(BURT ID for your reference 805721)

you can also see similar post

https://communities.netapp.com/message/126481

Comments by Alex.

https://communities.netapp.com/message/126550#126550

>Is ther a hidden way?

I am afraid that there is no hidden way available as on today.

-Srinivas

Re: OCUM and OPM ASUP post to NetApp is failing of missing proxy server

Hi,

thanks for that info. Burt should also be targeted for OPM.

Is there also a way to switch ASUP from http to smtp?

Best wishes,

Markus.

Re: OCUM and OPM ASUP post to NetApp is failing of missing proxy server

Hi Markus,

>Burt should also be targeted for OPM.

Sure, it will be.

>>Is there also a way to switch ASUP from http to smtp?

I am assuming you are looking for ASUP submission via email,if yes.

Please see "Support and Diagnostics menu" section on page 154-155.

>>

Send as email

Sends the AutoSupport message via email to users who need a copy of the data, or to technical support

>>

https://library.netapp.com/ecm/ecm_download_file/ECMP1242991

-Srinivas

Re: OCUM and OPM ASUP post to NetApp is failing of missing proxy server

Hi,

yeah i also used that workarround. Is there also a way to register a new system at the support. I tried to forward the same message to autosupport.netapp.com?

The Mail was in that forat:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?><onCommandAutoSupport>

<configuration administratorName="root" serialNumber="8b05c357-1fd2-4513-b306-aadc8539bb79" version="1.0.0RC1"/>

</onCommandAutoSupport>

unfortunatly the serial never appears in our tools, like smartsolve.

So I am unable to a new case.

Have to do this against a ontap serial number wich causes wron case dispatching.

Best wishes,

Markus.