Community

Subscribe
Highlighted

Slow assembly load

I experience slow load of assembly [System.Reflection.Assembly]::loadwithPartialName("Microsoft.SQLServer.SMO") in WFA command,  about 5 minutes to load.

Strange thing is, directly from powershell command line, it take about 15 seconds.

Do you know what could be the cause?

francois

Re: Slow assembly load

Hi,

Can you elaborate it more..!

with what command you hit this issue..!

Are you facing the same issue with all the commands or is it with a specific command in a particular time..!

Regards

Sivaprasad K

Re: Slow assembly load

Hi,

This is a part of my code, in the log start assembly to end assembly took 7 minutes. Tried with direct dll load but that doesn't help.

## - Loading the SQL Server SMO Assembly"

Get-WFALogger -Info -message $('Start load Assembly')

#[System.Reflection.Assembly]::loadwithPartialName("Microsoft.SQLServer.SMO");

[System.Reflection.Assembly]::loadfrom("C:\Windows\assembly\GAC_MSIL\Microsoft.SqlServer.Smo\11.0.0.0__89845dcd8080cc91\Microsoft.SqlServer.Smo.dll")

Get-WFALogger -Info -message $('End load Assembly: ')

09:27:35.046 INFO  [_Detach_SQL_DB] ### Command '_Detach_SQL_DB' ###

09:27:36.169 INFO  [_Detach_SQL_DB] Executing command: ./_Detach_SQL_DB3112812273117812986.ps1 -DBs @('(AdventureWorksDEV)') -MachineName gdc00304\DBA_TEST

09:27:36.200 INFO  [_Detach_SQL_DB] Start load Assembly

09:35:34.827 INFO  [_Detach_SQL_DB] End load Assembly:

09:35:34.842 INFO  [_Detach_SQL_DB] Connect to SQL: gdc00304\DBA_TEST

09:35:48.664 INFO  [_Detach_SQL_DB] Working on: (AdventureWorksDEV)

09:35:48.898 INFO  [_Detach_SQL_DB] Nothing to detach for: (AdventureWorksDEV)

09:35:51.332 INFO  [_Detach_SQL_DB] Command completed, took 496286 milliseconds

Regards,

francois

Re: Slow assembly load

Found  add-type "C:\Windows\assembly\GAC_MSIL\Microsoft.SqlServer.Smo\11.0.0.0__89845dcd8080cc91\Microsoft.SqlServer.Smo.dll" drastically improve load.

about 15 sec now