Subscribe

Wrong snapshot timestamps in OnCommand System Manager

Hello Community,

Last weekend was the change to daylight saving time. When I had a look at the snapshots from OnCommand System Manager (Version 2.0R1) I saw some strange timestamps from snapshots:

The selected Snapshot is from 06/15/2054!

Unluckily the snap list command doesn't show the year:

FILER> snap list nas_esxi_data_01

Volume nas_esxi_data_01

working...

  %/used       %/total  date          name

----------  ----------  ------------  --------

  1% ( 1%)    0% ( 0%)  Mar 28 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_recent (snapvault)

  2% ( 1%)    1% ( 0%)  Mar 27 02:03  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120327020003

  3% ( 1%)    1% ( 0%)  Mar 26 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120326020001

  5% ( 1%)    1% ( 0%)  Mar 24 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120324020001

  6% ( 1%)    1% ( 0%)  Mar 23 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120323020001

  7% ( 1%)    2% ( 0%)  Mar 22 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120322020001

  9% ( 2%)    2% ( 1%)  Mar 21 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120321020001

11% ( 2%)    3% ( 1%)  Mar 20 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120320020001

12% ( 1%)    3% ( 0%)  Mar 19 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120319020001

12% ( 1%)    3% ( 0%)  Mar 18 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120318020001

13% ( 1%)    4% ( 0%)  Mar 17 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120317020001

14% ( 1%)    4% ( 0%)  Mar 16 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120316020001

15% ( 1%)    4% ( 0%)  Mar 15 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120315020001

19% ( 5%)    5% ( 1%)  Mar 14 02:02  smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120314020001

I tried it with Powershell:

PS H:\> get-nasnapshot nas_esxi_data_01

Name                                               Created      Total Cumulative Dependency

----                                               -------      ----- ---------- ----------

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120314020001     14.03.2012    19.9 GB    82.8 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120315020001     15.03.2012     4.4 GB    63.0 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120316020001     16.03.2012     3.9 GB    58.6 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120317020001     17.03.2012     3.2 GB    54.6 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120318020001     18.03.2012     3.1 GB    51.4 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120319020001     19.03.2012     4.6 GB    48.4 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120320020001     20.03.2012     8.8 GB    43.8 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120321020001     21.03.2012     8.9 GB    35.1 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120322020001     22.03.2012     4.9 GB    26.1 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120323020001     23.03.2012     4.2 GB    21.2 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120324020001     24.03.2012     4.1 GB    17.1 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120326020001     26.03.2012     4.5 GB    12.9 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_20120327020003     27.03.2012     4.7 GB     8.5 GB

smvi__SMVI_daily_nfs-store01_recent             28.03.2012     3.7 GB     3.7 GB snapvault

We have this issue with ontap 8.0.1 and 8.0P6 7-Mode on various Volumes. Timezone on the filers is: Europe/Zurich

Does anyone else has this problem? I think it's just a bug in OnCommand System Manager.

Re: Wrong snapshot timestamps in OnCommand System Manager

Yes I have seen this issue in System Manager too.

snap list command on the filer shows correct information and the timestamp in the snapshot name is correct. However I have a couple of snaps where the year is 3954 in OSM! Also witnessed an issue with the time when using the Powershell module, which I posted about yesterday here: https://communities.netapp.com/thread/21034

Re: Wrong snapshot timestamps in OnCommand System Manager

Thanks for reporting the issue. We are looking into it.

Thanks,

Karthik

Re: Wrong snapshot timestamps in OnCommand System Manager

could anybody please post a reply here with the follow up?

thanks,

Domenico

Re: Wrong snapshot timestamps in OnCommand System Manager

[ Edited ]

Did anyone find an answer to this?  We have the same issue across the board on all snapshots taken during the day that daylight savings time moved forward.  All 7-mode systems runnign 8.2p6 using System Manager 2.2.

 

The OSM Gui shows this for the snapshot on the DST change day.  (across the board on all snapshots on all volumes for that day)

Capture4.JPG

 

Whereas snap list shows this:

snap list ##########
Volume ##########
working...

%/used %/total date name
---------- ---------- ------------ --------
0% ( 0%) 0% ( 0%) Mar 18 00:00 nightly.0
0% ( 0%) 0% ( 0%) Mar 17 00:00 nightly.1
2% ( 1%) 1% ( 1%) Mar 16 00:00 nightly.2
2% ( 0%) 1% ( 0%) Mar 15 00:00 nightly.3 (busy,vclone)
2% ( 0%) 1% ( 0%) Mar 14 00:00 weekly.0
2% ( 0%) 1% ( 0%) Mar 13 00:01 nightly.4
3% ( 0%) 1% ( 0%) Mar 12 00:00 nightly.5
3% ( 0%) 1% ( 0%) Mar 11 00:00 nightly.6
3% ( 0%) 1% ( 0%) Mar 10 00:00 nightly.7
3% ( 0%) 1% ( 0%) Mar 09 00:00 nightly.8
3% ( 0%) 2% ( 0%) Mar 08 00:00 nightly.9
4% ( 0%) 2% ( 0%) Mar 07 00:00 weekly.1
4% ( 0%) 2% ( 0%) Mar 06 00:00 nightly.10
4% ( 0%) 2% ( 0%) Mar 05 00:00 nightly.11
4% ( 0%) 2% ( 0%) Mar 04 00:00 nightly.12
4% ( 0%) 2% ( 0%) Mar 03 00:00 nightly.13
5% ( 1%) 2% ( 0%) Feb 29 00:01 weekly.2
5% ( 1%) 2% ( 0%) Feb 22 00:00 weekly.3
6% ( 1%) 3% ( 0%) Feb 15 00:00 weekly.4
7% ( 1%) 3% ( 0%) Feb 08 00:00 weekly.5