Data Backup and Recovery Discussions

VM restore failure; snap creator powers down VM, then tries to contact VM's agent

NEENEE472

See attached debug.log for details. I successfully backed up a linux, vmWare VM using Snap Creator and the vmWare application plugin. When I restore using Snap Creator, the first thing it does is power down the VM. It then confirms that the NetApp configurations (cluster, vserver, volume/datastore) are correct. Then it tries to connect to the VM's Snap Creator agent. That fails, of course, because Snap Creator already powered down the VM.

Has anyone seen this behavior before?

I'm running the following:

  • Snap Creator 4.0P1
  • vmWare vCenter 5.1.0
  • OnTap Cluster Mode 8.2
  • RHEL linux 6


1 ACCEPTED SOLUTION

NEENEE472

Re "The Snap Creator agent should not be installed within the same VM that you are trying to backup", it's not. The agent involved in the restore is on a separate VM.

I spoke yesterday with a resource at NetApp who found the cause by checking the interoperability matrix (http://support.netapp.com/matrix). For Snap Creator 4.0 and vCenter 5 it reads: "The Snap Creator VMware plug-in is supported only on Windows. If the user is using a non-Windows Snap Creator server, they need a Snap Creator Windows agent to run the VMware plug-in."

Our agent was running on a linux VM. When I instead used a Snap Creator agent running on Windows the restore worked.


View solution in original post

2 REPLIES 2

Arora_Kapil

Hi,

The Snap Creator agent should not be installed within the same VM that you are trying to backup.

This will never work.

Please install your agent in a management host and try again. Both the vCenter and the storage controllers must be reachable from the host on which you install the agent.

Thanks,

Kapil

NEENEE472

Re "The Snap Creator agent should not be installed within the same VM that you are trying to backup", it's not. The agent involved in the restore is on a separate VM.

I spoke yesterday with a resource at NetApp who found the cause by checking the interoperability matrix (http://support.netapp.com/matrix). For Snap Creator 4.0 and vCenter 5 it reads: "The Snap Creator VMware plug-in is supported only on Windows. If the user is using a non-Windows Snap Creator server, they need a Snap Creator Windows agent to run the VMware plug-in."

Our agent was running on a linux VM. When I instead used a Snap Creator agent running on Windows the restore worked.


View solution in original post

Announcements
NetApp on Discord Image

We're on Discord, are you?

Live Chat, Watch Parties, and More!

Explore Banner

Meet Explore, NetApp’s digital sales platform

Engage digitally throughout the sales process, from product discovery to configuration, and handle all your post-purchase needs.

NetApp Insights to Action
I2A Banner
Public