Data Backup and Recovery Discussions

Highlighted

VMware-Snapshot is not deleted after Netapp-Snapshot (by SnapCenter)

Environment:

 

vCenter 6.5

SnapCenter Server 4.1.0.1664

SnapCenter Plug-in vsphere 4.1.0.1664

Snapshots are triggered by SnapCenter and “VM Consistency” is set to true

 

 

Behavior:
We have one Resource Group for each datastore. In each datastore are several VMs with vmdks (~30-40). For some Resource Groups the backup job works as expected:

  1. VM Snaps are generated (takes 1-2 minutes)
  2. NetApp Snap is generates (takes seconds)
  3. VM Snaps are removed (takes 1-2 minutes)

Everything fine!

 

Issue:

For some other Resource Groups step

  1. takes a bit longer (~5-10 Minutes)
  2. works as expected
  3. does not work at all – no VM Snap is removed – and that’s the major problem

 

It seems related to the fact, that within the appropriate datastore one or more machines cannot be quiesced.

 

Workaround: Disable “VM consistency” – but this is not a solution.

 

Any ideas how to troubleshoot?

 

Is any of the timeouts here helpful?

https://library.netapp.com/ecm/ecm_get_file/ECMLP2840884 p. 82

 

 

Thank you in advance!

 

 

3 REPLIES 3
Highlighted

Re: VMware-Snapshot is not deleted after Netapp-Snapshot (by SnapCenter)

Highlighted

Re: VMware-Snapshot is not deleted after Netapp-Snapshot (by SnapCenter)

Thank you! 
After upgrading to 4.1P1 the problem semms to be solved. 

 

Great!

(Long issue discription, quick answer 🙂 ).

Highlighted

Re: VMware-Snapshot is not deleted after Netapp-Snapshot (by SnapCenter)

Confirmation: The Update has fixed that issue.

Check out the KB!
NetApp Insights To Action
All Community Forums