Data Backup and Recovery Discussions

sybase ASE (15.7_sp110) backup failed

tsa_sap_basis

Hello,

We´re trying to start an sybase ASE backup with snapcreator (sybase version: 15.7. SP 110) and the backup fails with following information (see error-log below)

==========================================================================================================================================

########## Detecting Data ONTAP mode for phgviexnv6_331 ##########

[2014-05-28 13:37:12,484] INFO: STORAGE-03031: System version details of [phgviexnv6_331].

[2014-05-28 13:37:12,485] INFO: STORAGE-03032: System version details of [phgviexnv6_331] finished successfully.

########## Agent validation ##########

[2014-05-28 13:37:12,523] INFO: Agent validation completed successfuly for agent sapphhrq.pzh.dsh.at:50051

########## Plugin validation ##########

[2014-05-28 13:37:12,544] INFO: Plugin validation completed successfuly for plugin sybase

########## PRE APPLICATION QUIESCE COMMANDS ##########

[2014-05-28 13:37:12,549] INFO: Pre application quiesce commands are not defined

########## PRE APPLICATION QUIESCE COMMANDS FINISHED SUCCESSFULLY  ##########

[2014-05-28 13:37:12,552] INFO: Application auto discovery is not enabled skipping .

[2014-05-28 13:37:12,554] INFO: Validate volume is not enabled skipping validate volume task.

########## Application Quiesce ##########

[2014-05-28 13:37:13,556] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:QUIESCE: Starting

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:EXPAND_DB: Entered

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:EXPAND_DB: No database discovery (+ALL) specified, finishing

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:QUIESCE: Quiescing database HRQ

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:QUIESCE: Quiescing database HRQ finished successfully

[2014-05-28 13:37:13,557] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:QUIESCE: Quiescing database model

[2014-05-28 13:37:13,558] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] [syb-00002] SYBASE:QUIESCE: Could not get Database model status, ensure database is running!

[2014-05-28 13:37:13,558] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] [syb-00004] SYBASE:QUIESCE: Quiescing databases failed

[2014-05-28 13:37:13,558] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051(4.0.0.1)] SCF-00037: Application quiesce for plugin [sybase] failed with error [] and exit code [1], Exiting!

########## Application Unquiesce ##########

[2014-05-28 13:37:13,735] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:UNQUIESCE: Starting

[2014-05-28 13:37:13,737] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:EXPAND_DB: Entered

[2014-05-28 13:37:13,737] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:EXPAND_DB: No database discovery (+ALL) specified, finishing

[2014-05-28 13:37:13,737] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:UQUIESCE: Unquiescing database sybsystemprocs

[2014-05-28 13:37:13,737] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] [syb-00013] SYBASE:RUN_CMD: Msg 2222, Level 16, State 1:

Server 'HRQ', Line 1:

QUIESCE DATABASE with RELEASE option failed. No quiesce process with tag name tagname_sybsystemprocs exists or it is being released by another process.

[2014-05-28 13:37:13,737] INFO: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] SYBASE:UQUIESCE: Unquiescing database sybsystemprocs failed

[2014-05-28 13:37:13,737] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051 (4.0.0.1)] [syb-00005] SYBASE:UNQUIESCE: Unquiescing databases failed

[2014-05-28 13:37:13,737] ERROR: [sapphhrq.pzh.dsh.at:50051(4.0.0.1)] SCF-00032: Application unquiesce failed due to application error. Check logs and application settings. To ignore application errors and proceed with backup you can set APP_IGNORE_ERROR=Y.

HRQ.out.20140528133712.log (END)

==========================================================================================================================================

I´ve installed the scAgent on the host with SID "HRQ" on a seperate system. The scServer runs on an other system. Both have same snapcreator version 4.0.0.1

On the scServer I´ve the system entries for system HRQ in it, also all DBs (master, SID, model, ... etc.) with right passwords. I´ve all checked twice.

The strange thing is, that on an other system with the same settings, the snapcreator backup runs successful without errors.

One more information that could be a reason: We´ve made a systemcopy (with dump database option) few days ago. But the systemcopy was successful and the systems + DB runs fine since that.

Please assist us in this case.

Thanks in advance.

Regards

1 REPLY 1

Re: sybase ASE (15.7_sp110) backup failed

nkarthik

Can you please post the debug log? which has the details reason for quiesce failure.

Regards,

Karthikeyan.N

Earn Rewards for Your Review!
GPI Review Banner
All Community Forums
Public