Data Backup and Recovery

SMCore Logs Not Deleting

TMADOCTHOMAS
696 Views

On one of our SQL Servers that runs SnapCenter, the SMCore logs haven't deleted since last August and are now using up tons of space on the C drive. A Google search turned up the following KB, which was apparently written in early January 2024, but it doesn't exist anymore:

 

https://kb.netapp.com/mgmt/SnapCenter/SnapCenter_4.9_fails_to_clean_up_SMCore_job_logs_which_are_using_an_increasing_amount_of_space

 

Does anyone know what was in this KB previously and/or know the resolution to the problem?

1 ACCEPTED SOLUTION

NTAp-AVS
597 Views

Issue is fixed in Snapcenter Versions 4.9P2 and 5.0 ,we recommend you to upgrade to those versions 

Here is the KB that you are looking for 

https://kb.netapp.com/mgmt/SnapCenter/Snapcenter_SMCORE_log_continue_to_fill_causing_space_issues_and_mysql_crashes

View solution in original post

6 REPLIES 6

TMADOCTHOMAS
627 Views

I am now seeing the exact same problem on a different server. This is becoming a problem.

NTAp-AVS
598 Views

Issue is fixed in Snapcenter Versions 4.9P2 and 5.0 ,we recommend you to upgrade to those versions 

Here is the KB that you are looking for 

https://kb.netapp.com/mgmt/SnapCenter/Snapcenter_SMCORE_log_continue_to_fill_causing_space_issues_and_mysql_crashes

TMADOCTHOMAS
593 Views

Excellent, thank you @NTAp-AVS ! As luck would have it, we were already planning on an upgrade later today to 5.0. First I have to resolve problems resulting from upgrading the VMware plug-in, but once those are resolved I'll upgrade and the issue should be resolved. Thanks!

NTAp-AVS
589 Views

Thank you, if you are upgrading Snapcenter for VMware Plugin, please upgrade to SCV 5.0P1

TMADOCTHOMAS
586 Views

Thank you, yes that's the version I upgraded to @NTAp-AVS . Unfortunately it has somehow lost credentials for our DR target system after the upgrade and I can't seem to add them back. Working on it now.

TMADOCTHOMAS
586 Views

FYI I opened a case for the plug-in issues. It loses connectivity to vcenter on each reboot and I have to re-enter creds, plus it's lost the ability to auth to the DR system completely. Having numerous issues after upgrading this plug-in is unfortunately pretty standard in my experience - it very rarely 'just works'.

 

Regardless of all that, after we get the issues resolved I'll upgrade the main SC product to resolve the log issues. Thanks again for the help!.

Public