Data Backup and Recovery

SME & SMBR Integration

jamieerst

Hi,

I have installed the latest versions of SME and SMBR and i am trying to use the integrated feature of SME6 that allows you to restore using SMBR...

when i click the link to "Run SMBR..." i get an error stating that it is not installed... but it definetly is as i can do this manually..

anyone else had any success with this ?

thanks

Jamie

14 REPLIES 14

sourav

Hi Jamie,

Are you using SMBR 6.0?

Regards,

Sourav.

jamieerst

hmm,

good question, ive got a funny feeling its version 5.0, but within the download site on now.netapp.com, i dont believe there is a version 6.0 ???

thanks

jamieerst

sorry, my bad...

just checked, there is a version 6 there ...

im sure its wasnt there last time i checked... 😕

thanks

jcbettinelli

Hello,

I'm having the same exact issue: "SMBR Software is not installed. Please install it first, and repeat the this operation."

This error messages appears when trying to right-click on a backup in SME, an choosing Run SMBR.

I'm having SnapManager for Exchange 6.0.4 and Single Mailbox Recovery 6.1

Thanks for any help on this.

jcbettinelli

Hello,

I've finally been able to solve the issue with the help of the support.

For summary:

SnapManager for Exchange 6.0.4

SMBR 6.1

  1. I did uninstall SMBR 6.1
  2. I installed SMBR 6.0.3
  3. I installed SMBR 6.1

Issue fixed. The SMBR integration is back.

Hope this works for some of you.

dtrujillo63

This also worked for me. Thank you!

taner_sagcan

For me too. Thanks!

worked for me aswell thanks for sharing.

DANIELSCHUMACHER

for me not. 😞

Plz can someone explain his server config / installation.

e.g

We will use a dedicated server for the Single MailBox Recovery. (A Server without a Exchange installation)

I have installed a new Win2008 R2 64Bit Server;

Snapdrive 6.4.2

SME 6.0.4

SMBR 6.1

Outlook (for MAPI)

... and SMBR does not work.

THX

what version of outlook I made the mistake of 2010 and uninstalled and installed 2007

also you probably already tested but confirm you can manually connect a snapshot from one of the exchange snapshot lun directories.

Outlook 2007.

In snapdrive I can see and mount LUNs and snapshots.

Maybe I must install the "Exchange Management Tools" on this server?

SMBR does not require Exchange Management Tools but SME does so yes in the scenario being discussed here..

SME has alot more requirements so I would review the SME documention and double check everything.

now it works for me too!


My solution for a dedicated Single MailBox Recovery server. (A Server without a Exchange installation)

1. Install SnapDrive (6.4.2) and check if you can manually connect a snapshot / LUN

2. Install Outlook

3. Install Exchange Management Tools

4. Install SME (6.0.4) and check if the windows service are running -> "SnapManager service"

5. DON'T install an SMSQL on this system!!! (It used the same service name as SME)

6. Install SMBR 6.0.3

7. Install/Update SMBR to 6.1

8. If you are use a secondary (SnapVaulted) Storage, check also the Switch Zoning!

TESTLAB01

worked for me too, thanks for sharing.

Public