Data Infrastructure Management Software Discussions

Harvest 1.4.2 [NOT RUNNING] and no logs written

Hello,

 

we have installed Harvest 1.4.2 in a docker container.

When starting netapp-harvest (startup script included in package) the output is

 

STATUS POLLER GROUP
############### #################### ##################
[STARTED] hostna11 group1
[STARTED] hostna12 group1
[STARTED] hostna13 group1
[STARTED] hostna14 group1
[STARTED] hostOCUM group1

-5 seconds pause-

STATUS POLLER GROUP
############### #################### ##################
[NOT RUNNING] hostna11 group1
[NOT RUNNING] hostna12 group1
[NOT RUNNING] hostna13 group1
[NOT RUNNING] hostna14 group1
[NOT RUNNING] hostOCUM group1

 

No error message...

No data comes in or is written to the graphite database (influx DB with graphite emulation).

Unfortuntately, there are no logs written to troubleshoot.

 

Additionally, the Installation Guide says nothing about

- where do we configure the user/pw we created on the NetApp clusters?

- has this user to exist in graphite also under same name? Documentation is poor here...

- this "group" parameter, what do you have to configure here? Any group name, or existing group? Existing where?

 

Any ideas?

 

Thx

Tom

 

3 REPLIES 3

Re: Harvest 1.4.2 [NOT RUNNING] and no logs written

Hi,

 

Can you run a poller in foreground mode for some time and see if you get any warnings?

 

Run in foreground mode with this command (and replace POLLER with poller name):

./netapp-worker -poller POLLER

If this doesn't show up anything useful, try to run in verbose mode:

./netapp-worker -poller POLLER -v

Re: Harvest 1.4.2 [NOT RUNNING] and no logs written

Hi,

here is the output:

./netapp-worker -poller hostna11 -v
[2019-08-21 07:28:45] [NORMAL ] WORKER STARTED [Version: 1.4.2] [Conf: netapp-harvest.conf] [Poller: hostna11]
Write to logfile failed: Bad file descriptor
[2019-08-21 07:28:45] [WARNING] Started in foreground mode; messages to STDERR are redirected to the logfile and are not visible on the console.
Write to logfile failed: Bad file descriptor
[2019-08-21 07:28:45] [ERROR ] [main] Failed to read conf file [/opt/netapp-harvest/netapp-harvest.conf]: Permission denied
Write to logfile failed: Bad file descriptor

 

We found out that the conf file /opt/netapp-harvest/netapp-harvest.conf has no rights to access it.

 

Conf file in the deb packet:
-rw-r----- 1 1000 1000 3154 Aug 21 07:04 /opt/netapp-harvest/netapp-harvest.conf

After changing credentials to:
-rw-r--r-- 1 1000 1000 3154 Aug 21 07:04 netapp-harvest.conf

 

the proccesses can start.

 

 

Re: Harvest 1.4.2 [NOT RUNNING] and no logs written

Thanks for the update. I'll make sure that in the next release we have the right permissions for the conf file. (Should be fixed in Harvest 1.6).

Forums