FAS and V-Series Storage Systems Discussions

FAS 2720 new aggregate not create

I am setting up new FAS2720 (2set) with ONTAP 9.4P4.
One is total of 12 x 10TB SATA drives, and  the other is total of 12 x 8TB SATA drives.

The internal drives were root-data partitioned already from factory and Root Aggr is raid-dp.

I tried to create a new data aggregate with raid-tec, but cannot create data aggregate with the follow message.
Error: command failed: RAID-TEC aggregate is not fully supported.

The Command is "storage aggr create -aggregate <aggregate_name> -nodes <node#1_name> -disklist 1.0.0,1.0.1,1.0.2,1.0.3,1.0.4,1.0.5,1.0.6,1.0.7,1.0.8,1.0.9 -raidtype raid_tec -simulate true"

Please tell me how to deal with this message.

7 REPLIES 7

Re: FAS 2720 new aggregate not create

With the help of Support, I managed to fix issue..

 

 

 

Drop the nodes to the boot prompt and set the variable….

 

setenv "bootarg.raid.allow-raid-tec?" true

printenv

 

LOADERA> boot_ontap

Re: FAS 2720 new aggregate not create

Glad you got it resolved.  By the way, if you want to avoid the hassle of identifying specific disks, ONTAP can recommend a layout and create aggregates for you.

 

::> storage aggregate auto-provision -verbose true

Re: FAS 2720 new aggregate not create

Thank you.

The original "bootarg.raid.allow-raid-tec" value was "*** Undefined ***".

So I changed the value to "true" with 2nodes.

But the result was the same. (I counld not create data aggregate with Taid-TEC.)

Re: FAS 2720 new aggregate not create

Thank you.

But I could not create the data aggregate with the recommend configration too.

The aggregate type of the recommend configuration was Raid-TEC.

Re: FAS 2720 new aggregate not create

You need to make sure there is a question mark at the end.  The value you need to set to true is "bootarg.raid.allow-raid-tec?"

Highlighted

Re: FAS 2720 new aggregate not create

I could create the data aggregate with RAID-TEC.

 

Thank you.

Re: FAS 2720 new aggregate not create

one addition from my side:

to make the settings in the boot environment persistent just do a "saveenv" at the end



 

Forums