FAS and V-Series Storage Systems Discussions

fcp start: Partner WWNN must match local WWNN to start FCP

josso02

NetApp Release 7.3.6P2 (FAS3020c)

 

I'm having trouble starting the FCP. It says "fcp start: Partner WWNN must match local WWNN to start FCP".

 

This system used to be a cluster but has been decommissioned recently and moved to PreProd environment. There's only one Disk shelf (DS14MK2 FC) connected to the controller (Stand-alone)

Here's the current setup:

 

 

*>fcadmin config

Local
Adapter Type State Status
---------------------------------------------------
0a initiator CONFIGURED. online
0b initiator CONFIGURED online
0c target CONFIGURED offline
0d target CONFIGURED offline

 

0a is connected to ESH Module A

0b is connected to ESH Module B

0c is connected to a SAN Fabric

0d is connected to a SAN Fabric

 

I entered into "Special Boot Menu" and chose "4a" to initialize the entire system but still it didn't let me start the FCP. I even tried changing the "nodename", after adding the FCP license (KB ID: 2013604)  I tried with the below config too,

 

0a is connected to ESH Module A

0c is connected to a SAN Fabric

0d is connected to a SAN Fabric

 

Nothing made a difference. Any suggestions?

 

I can't follow KB ID: 2010727, as I don't have access to the partner controller anymore. 

 

https://library.netapp.com/ecmdocs/ECMM1278252/html/cluster/failing_over/task/t_oc_fo_mng-unconfig-hw.html#t_oc_fo_mng-unconfig-hw - This didn't work either.

 

1 ACCEPTED SOLUTION

georgevj

That means the system still thinks that its part of an HA pair. 😞

 

What does the following command command say?

 

controller> fcp show cfmode

 

is it saying 
fcp show cfmode: System is not clustered. Unable to show cfmode.

or 

is it still showing "single_image" ?

 

Also, please make sure that the NVRAM card is in slot #1, not in slot#3.

You may check this with the command: (last character is the  number one)

controller> sysconfig -a 1  

If this post resolved your issue, help others by selecting ACCEPT AS SOLUTION or adding a KUDO.
Cannot find the answer you need? No need to open a support case - just CHAT and we’ll handle it for you.

View solution in original post

9 REPLIES 9

georgevj

could you try the following?

 

FAS3020> halt

 

once halted, from CFE prompt;

 

CFE> set-defaults

CFE> unsetenv partner-sysid

CFE> boot_ontap

 

and after booting up, 

 

what is the output of "cf status" command?

If this post resolved your issue, help others by selecting ACCEPT AS SOLUTION or adding a KUDO.
Cannot find the answer you need? No need to open a support case - just CHAT and we’ll handle it for you.

josso02

I was able to run commands in CFE prompt and after booting up, here's what the "cf status" says,

 

Cluster must be licensed and the system rebooted before using this command.

 

 

*>fcp start
fcp start: Partner WWNN must match local WWNN to start FCP under Single Image

georgevj

That means the system still thinks that its part of an HA pair. 😞

 

What does the following command command say?

 

controller> fcp show cfmode

 

is it saying 
fcp show cfmode: System is not clustered. Unable to show cfmode.

or 

is it still showing "single_image" ?

 

Also, please make sure that the NVRAM card is in slot #1, not in slot#3.

You may check this with the command: (last character is the  number one)

controller> sysconfig -a 1  

If this post resolved your issue, help others by selecting ACCEPT AS SOLUTION or adding a KUDO.
Cannot find the answer you need? No need to open a support case - just CHAT and we’ll handle it for you.

View solution in original post

aborzenkov

It also could be stale LUN configuration options.  KB 1013497  lists some steps to reset configuration.

 

georgevj

JOSSO02 had re-initialized the system, (option 4a from boot menu), so I assume no stale LUNs.

 

@aborzenkov , thanks for the KB, its good information.

 

If this post resolved your issue, help others by selecting ACCEPT AS SOLUTION or adding a KUDO.
Cannot find the answer you need? No need to open a support case - just CHAT and we’ll handle it for you.

aborzenkov

Right. In this case it most probably NVRAM slot.

josso02

Are we expecting a below output from sysconfig -a 1? The below output is from another stand-alone production system.

 

*> sysconfig -a 1
slot 1: NVRAM (NetApp NVRAM V)
Revision: B1
Serial Number: 534607
Memory Size: 512 MB
Battery Status: OK (4032 mV)
Charger Status: OFF
Running Firmware: 7 (3.5.0)
Cluster Interconnect Port 1: disconnected
Cluster Interconnect Port 2: disconnected
memory mapped I/O base 0xa1800000, size 0x100000
prefetchable memory base 0xa1000000, size 0x800000
prefetchable memory base 0x80000000, size 0x20000000

 

*> sysconfig -a 3
sysconfig: No such slot 3

georgevj

yes , this is what is required for standalone system.

If this post resolved your issue, help others by selecting ACCEPT AS SOLUTION or adding a KUDO.
Cannot find the answer you need? No need to open a support case - just CHAT and we’ll handle it for you.

josso02

Moving the NVRAM back to Slot 1 did the trick. Thanks guys for your precius time and sharing your knowledge. It was much appreciated.

 

> fcp show cfmode
fcp show cfmode: System is not clustered. Unable to show cfmode.

 

> sysconfig -a 1
slot 1: NVRAM (NetApp NVRAM V)
Revision: B1
Serial Number: 542735
Memory Size: 512 MB
Battery Status: OK (4032 mV)
Charger Status: OFF
Running Firmware: 7 (3.5.0)
Cluster Interconnect Port 1: disconnected
Cluster Interconnect Port 2: disconnected
memory mapped I/O base 0xa1800000, size 0x100000
prefetchable memory base 0xa1000000, size 0x800000
prefetchable memory base 0x80000000, size 0x20000000


> sysconfig -a 3
slot 3: Quad 10/100/1000 Ethernet Controller VII
e3a MAC Address: 00:1b:21:12:ad:f0 (auto-unknown-cfg_down)
e3b MAC Address: 00:1b:21:12:ad:f1 (auto-unknown-cfg_down)
e3c MAC Address: 00:1b:21:12:ad:f2 (auto-unknown-cfg_down)
e3d MAC Address: 00:1b:21:12:ad:f3 (auto-unknown-cfg_down)
Device Type: Rev 3, PBA D30273-005
memory mapped I/O base 0xa0540000, size 0x20000
memory mapped I/O base 0xa0500000, size 0x40000
I/O base 0x0000efc0, size 0x40
memory mapped I/O base 0xa0560000, size 0x20000
I/O base 0x0000ef40, size 0x40
memory mapped I/O base 0xa0580000, size 0x20000
I/O base 0x0000ef80, size 0x40
memory mapped I/O base 0xa05a0000, size 0x20000
I/O base 0x0000ef00, size 0x40

 

> fcp status
FCP service is running.

 

> fcadmin config

Local
Adapter Type State Status
---------------------------------------------------
0a initiator CONFIGURED. online
0b initiator CONFIGURED online
0c target CONFIGURED online
0d target CONFIGURED online

Announcements
NetApp on Discord Image

We're on Discord, are you?

Live Chat, Watch Parties, and More!

Explore Banner

Meet Explore, NetApp’s digital sales platform

Engage digitally throughout the sales process, from product discovery to configuration, and handle all your post-purchase needs.

NetApp Insights to Action
I2A Banner
Public