Community maintenance is complete. Thank you for your patience!

Data Backup and Recovery

SMSQL - database clone remains after backup

christoph

Hi,

we've a really fine working SMSQL Installation. There are just sometimes issue with detaching cloned databases after verification. It seems that sometimes a few processes do not finish in time and held open a session on the database. SMSQL does not detach the database forcefully like we are able to do with the management studio. (just this little tick - drop connection when detaching databases)

does anybody know a way to tell smsql to force this detach or even retry the detach a few times?

BG Christoph

2 REPLIES 2

christoph

Just to follow up and give the information, there SHOULD be a forceful detach for databases after verification in the latest release of SMSQL 5.2. Haven't time to verify but production manager told me. The change is default handling but not available to configuration or exposed to powershell cmdlets.

BG Christoph

jjardina_dtech

I had this problem in the past with SQL Server 2003, running on Windows 2003 R2 server with an old version of SnapDrive and SMSQL.  I upgraded the SnapDrive to the latest version and the problem went away.  If you check the backup logs, you will see that the clone does not detach.  In my case it was a problem in SnapDrive, not SMSQL as I had originally thought.  Check your version of SnapDrive and upgrade to the latest version supported by your OS and SQL.

Announcements
NetApp on Discord Image

We're on Discord, are you?

Live Chat, Watch Parties, and More!

Explore Banner

Meet Explore, NetApp’s digital sales platform

Engage digitally throughout the sales process, from product discovery to configuration, and handle all your post-purchase needs.

NetApp Insights to Action
I2A Banner
Public