ONTAP Hardware

metrocluster fabric FCVI port reset

ousturali

hi there , we have a customer, verison 8.3.1P1 with fabric metrocluster config with E-series netapp used as disk drives. They receive some fcvi port reset for the last 1 week , the messages is as ,

 

NOTICE fcvi.link.down: alertId="InterconnectAdapterOfflineAlert", alertingResource="2100000e1ec327e6", alertingResourceName="1a", possibleEffect="DR protection of NVRAM mirror might be compromised.", probableCause="Cable_tamper", probableCauseDescription="Physical link on port 1a is offline.", additionalInfo="None" 3/21/2017 10:12:59 bimnet-01

 

NOTICE fcvi.update.link.state: FC-VI adapter: Physical link is down on port 1a. 3/21/2017 10:12:59 bimnet-01 ERROR fcvi.qlgc.receive.error: FC-VI adapter: Received bad frame on port 1a. Mailbox-1 = 4102, Mailbox-2 = 1636. Resetting the port. 3/21/2017 10:11:50 bimnet-01

 

ERROR fcvi.qlgc.FrameDiscardErr: FC-VI adapter: Discarded a received frame because of a receive frame error. Port 1a, QP name = WAFL, QP index = 2, exchange ID 0xf5, address offset 0xd000, remote node's system id = 536974961. 3/21/2017 10:11:10 bimnet-01

 

ERROR fcvi.qlgc.qpErr: FC-VI adapter: FCVI driver on port 1a received QP Error. QP name = WAFL, QP index = 0x2, VI state = Error(state code = 0x3), sub-error = Message ID error(OOD)(error code = 0x6). Remote node's system id = 536974961.

 

 

Then the FCVİ port resets and generates dump. as it says it can be because of the bad cable ,but i am not sure does anybody have an idea?

 

thanks

1 ACCEPTED SOLUTION

ousturali

Hi there

 

after a long time , we had changed the SFP which was located on the SAN switch, on port 8 (the ısl link port )

 

and then port reset errors stopped

 

for your information

 

regards

 

View solution in original post

3 REPLIES 3

ousturali

Hi there

 

after a long time , we had changed the SFP which was located on the SAN switch, on port 8 (the ısl link port )

 

and then port reset errors stopped

 

for your information

 

regards

 

View solution in original post

hariprak

Hi,

 

Hope this KB article helps, https://kb.netapp.com/support/s/article/ka31A0000000yQsQAI/how-to-troubleshoot-an-ha-interconnect-error-in-a-fabric-metrocluster?t=1490173352269

 

 

Thanks

 

 

If this post resolved your issue, help others by selecting ACCEPT AS SOLUTION or adding a KUDO.

ousturali

Thanks a lot for the answer ,

 

But i could not get further much, so i decided to open a case, i will update all with the new process.

 

regards

Announcements
NetApp on Discord Image

We're on Discord, are you?

Live Chat, Watch Parties, and More!

Explore Banner

Meet Explore, NetApp’s digital sales platform

Engage digitally throughout the sales process, from product discovery to configuration, and handle all your post-purchase needs.

NetApp Insights to Action
I2A Banner
Public