Community

Subscribe
Highlighted

Set-NaNetInterface -NoDdns not working

set-NaNetInterface don't set  parameter noddns on interface with PS v2.2 , just ignored.

Is someone experience the same?

Re: Set-NaNetInterface -NoDdns not working

Hi Francois, could you please elaborate more on your issue.

Re: Set-NaNetInterface -NoDdns not working

options dns.update.enable set to secure and the content of

/etc/rc, 

ifconfig vif1-281 `hostname`-vif1-281 netmask 255.255.255.0 broadcast 10.139.81.255 partner vif1-281 up

I would like add an alias on this interface by PS without this ip will register in dns.

PS>Set-NaNetInterface -InterfaceName vif1-281 -Alias 10.11.11.11 -NoDdns

Active configuration works fine

ifconfig vif1-281

vif1-281: flags=0xa4c863<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST> mtu 1500

        inet 10.139.81.13 netmask 0xffffff00 broadcast 10.139.81.255

        inet 10.11.11.11 netmask 0xff000000 broadcast 10.255.255.255 noddns

        partner vif1-281 (not in use)

But RC configuration is not created with no_ddns flag

/etc/rc

ifconfig vif1-281 alias 10.11.11.11 netmask 255.0.0.0 broadcast 10.255.255.255 up 

Re: Set-NaNetInterface -NoDdns not working

Seems I'm litle bit alone on this thread, anyway I would be very happy if somebody can make a test with Set-NaNetInterface powershell command and confirm that /etc/rc ifconfig line is successfully modified?

I tested on  7.3.7, 8.1.1, 8.1.2 with same problem

francois

Re: Set-NaNetInterface -NoDdns not working

Hi Francios, 

  I tried this with toolkit version 2.2 and can verify the /etc/rc does NOT get the no_ddns switch added.

This may be an oversight in the Set-NaInterface cmdlet design.

Re: Set-NaNetInterface -NoDdns not working

Hi Vinith,

Do you know how this oversight can be fixed. NGS support case? probably not

francois

Re: Set-NaNetInterface -NoDdns not working

Hi Francois, I would check it up and get back soon.

Re: Set-NaNetInterface -NoDdns not working

Could you please let us know what version of the toolkit you are using and what version of Data ONTAP you are running it against ?

Re: Set-NaNetInterface -NoDdns not working

The version is that embeded in WFA 2.0 so toolkit version 2.2 and I tested on 7.3.7, 8.1.1, 8.1.2 with the same issue.

Re: Set-NaNetInterface -NoDdns not working

Hi Francois thanks for bringing this to our attention, we’ll work on it to get it fixed in the next release of the toolkit.