Subscribe

SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

Hi All

wondered if anyone else has seen this problem

all SMVI notifications have links in, which they reference what looks like an IPv6 address in which doesn't work when clicked on, as we are using IP v4

it has the following format

ht..://[fe80:0:0:0:84d8:47ef:8b30:f087%11]:8043/smvi/logViewer?id=backup_Daily8.15RDM'sattached_20100706201500

the fe80:0:..... is the part I refer to, if I replace this with the netbios name the links work

this is the same for the .sfr file for single file recovery, if you edit the .sfr file it too references the fe80:00 number

when I look at the IP stack for the card of the VC server IPv6 was selected, I have deselected IPv6 and rebooted the VC server. but makes no difference.

any help much appreciated

thanks

Re: SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

SMVI does not support ipv6. So even if it’s ipv4 you have selected you are not able to use SFR?

Regards

Amrita

Re: SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

I have no intention of using IPv6

by default when you install a windows 2008 box it automatically installs IP v4 and 6

the  server is only using IPv4, and with selected when ever SMVI send notification it doesn't use the IPv4 address in the Hyperlinks

Also when you use SFR the .sfr file emailed contains hyperlinks containing IPv6??

Re: SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

would it be possible to file a support case on this. We didn't hit this in the lab. Taking a look at the logs will help us resolve the issue.

Regards

Amrita

Re: SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

there is nothing in the logs

all you see is the notifications and .sfr file has the hyperlink with fe08:0:0.... and IPv6 instead of v4

if I manually replace the fe08:... number with the correct ipv4 address the hyperlink works

annoying with the .sfr file as there is a lot of amending to do so that when you point the restore agent to the corrected file it will work

maybe I will upgrade SMVI to the new VSC 2.0 which has it bundled?

Re: SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

Yeah you could try the VSC 2.0. IT will also give you storage console and Provisioning and cloning capabilities.

We’ll try and reproduce the issue in our labs as well. We haven’t hit it yet.

Regards

Amrita

Re: SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

so have you installed smvi on a win2k8 R2 box with ipv6 installed (not configured) and higher in the network order in advanced network properties?

Re: SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

Yes that’s right. If you can log a case on this that will really help.

Regards

Amrita

Re: SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

I had this to.

I just disabled ipv6 via the registry and the problem went away.

There is also a field you can edit to replace the ip with a server name but it dosne't seem to update it in the email, thou it maybe just a service restart.

Re: SMVI has what looks like ipv6 links which don't work also in SFR recovery

Thanks,

We have tried disabling it everywhere and several restarts of the server, nothing has worked.

We are currently planning to remove it and install VSC 2.0 which has SMVI bundled.

not sure if this version included the updates currently in SMVI P1D1, which fixes numerous problems with mounting backups?

Perhaps  Amrita could answer this?