ONTAP Hardware

FAS2552 node missing interfaces

jtejada
1,003 Views

Hi all,

 

As I detailed in my last post I am doing tests wih some FAS systems and DS shelves. I detected some issues with one FAS2552 controller. The first node works fine but second one is not working as expected.

 

Running "cluster setup" command I can't select any management port and I cant advance with the wizard.

 

Executing "network port show" command the output is "This table is currently empty". I wiped the node using option 4 from boot menu and the issue is still present.

 

If I run the command "ifconfig -a" from node run mode I only see the the interfaces e0c, e0d,e0e and e0f but nothing about e0M management interface.

 

Could someone suggest what to do or definitelly that node is faulty?

 

Regards,

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION
5 REPLIES 5

Ontapforrum
981 Views

If the newly installed controller modules are reused—​"not new"—​you must enter Maintenance mode and ensure that their HA state is set to HA.
https://docs.netapp.com/us-en/ontap-sm-classic/expansion/task_ensuring_hardware_level_ha_is_enabled.html


Useful documentation to read:
https://docs.netapp.com/us-en/ontap-sm-classic/expansion/concept_configuring_node_management_lifs.html

jtejada
953 Views

Yes, all two controllers are set in HA mode but I am unable to proceed with the "cluster setup" in the second controller.

 

Software version is Data Ontap 9.1P20.

Ontapforrum
948 Views

How to repurpose an HA Pair with ONTAP 9
https://kb.netapp.com/Advice_and_Troubleshooting/Data_Storage_Software/ONTAP_OS/How_to_repurpose_an_HA_Pair_with_ONTAP_9

 

There is an “option 9...” in the boot menu that allows you to re-initialise ADP filer, like wipeconfig.

jtejada
945 Views

The controllers are using ONTAP 9.1P20 and I don't see this option 9 in boot menu.

andris
932 Views
Public