Active IQ Unified Manager Discussions

netapp-harvest *Cluster* not running after 15 minutes

DaneZNalewaka
437 Views

Hi

 

We are experiencing an issue with one of our newer clusters. We have a few clusters added into Harvest and only this one is causing an issue. The problem is it will stop running after various amounts of time - usually 5-15 minutes. We see this on the NAbox web interface, home section under Harvest Systems. The cluster in question is showing Not Running in red. Once manually started it will run for another moment to fail again.

 

NetApp Release 9.12.1P7

NAbox 2.6.3 (2020-05-05).
NMSDK 9.7P1.
Harvest 1.6.

 

The below log shows me restarting the service twice today, however, there is no errors indicating what is causing it to stop.

 

[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] WORKER STARTED [Version: 1.6] [Conf: netapp-harvest.conf] [Poller: **********]
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] [main] Poller will monitor a [FILER] at [**********:443]
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] [main] Poller will use [password] authentication with username [netapp-harvest] and password [**********]
[2024-05-08 14:57:40] [WARNING] [connect] Setting HTTP/1.0 because reverse hostname resolution (IP -> hostname) fails. To enable HTTP/1.1 ensure reverse hostname resolution succeeds.
[2024-05-08 14:57:40] [WARNING] [connect] Setting HTTP/1.0 because reverse hostname resolution (IP -> hostname) fails. To enable HTTP/1.1 ensure reverse hostname resolution succeeds.
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] [main] Collection of system info from [**********] running [NetApp Release 9.12.1P7] successful.
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] [main] Found best-fit monitoring template (older generation or major release): [cdot-9.6.0.conf]
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] [main] Added and/or merged monitoring template [/opt/netapp-harvest/template/default/cdot-9.6.0.conf]
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] [main] Metrics will be submitted with graphite_root [**********]
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] [main] Using graphite_meta_metrics_root [**********]
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] Creating output plugins
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] Created output plugins
[2024-05-08 14:57:40] [NORMAL ] [main] Startup complete. Polling for new data every [60] seconds.
[2024-05-08 17:03:02] [NORMAL ] WORKER STARTED [Version: 1.6] [Conf: netapp-harvest.conf] [Poller: **********]
[2024-05-08 17:03:02] [NORMAL ] [main] Poller will monitor a [FILER] at [**********:443]
[2024-05-08 17:03:02] [NORMAL ] [main] Poller will use [password] authentication with username [netapp-harvest] and password [**********]
[2024-05-08 17:03:02] [WARNING] [connect] Setting HTTP/1.0 because reverse hostname resolution (IP -> hostname) fails. To enable HTTP/1.1 ensure reverse hostname resolution succeeds.
[2024-05-08 17:03:02] [WARNING] [connect] Setting HTTP/1.0 because reverse hostname resolution (IP -> hostname) fails. To enable HTTP/1.1 ensure reverse hostname resolution succeeds.
[2024-05-08 17:03:03] [NORMAL ] [main] Collection of system info from [**********] running [NetApp Release 9.12.1P7] successful.
[2024-05-08 17:03:03] [NORMAL ] [main] Found best-fit monitoring template (older generation or major release): [cdot-9.6.0.conf]
[2024-05-08 17:03:03] [NORMAL ] [main] Added and/or merged monitoring template [/opt/netapp-harvest/template/default/cdot-9.6.0.conf]
[2024-05-08 17:03:03] [NORMAL ] [main] Metrics will be submitted with graphite_root [**********]
[2024-05-08 17:03:03] [NORMAL ] [main] Using graphite_meta_metrics_root [**********]
[2024-05-08 17:03:03] [NORMAL ] Creating output plugins
[2024-05-08 17:03:03] [NORMAL ] Created output plugins
[2024-05-08 17:03:03] [NORMAL ] [main] Startup complete. Polling for new data every [60] seconds.

 

--------------

 

The [WARNING] [connect] messages are visible on the other clusters which work fine so I skipped investigating those.

 

Are there other places in the logs that could be checked?

 

Regards

 

 

 

 

 

 

2 REPLIES 2

paul_stejskal
420 Views

Harvest 1.6 is old. I'd suggest logging a ticket on Github or going on our Discord (discord.gg/netapp) and joining the Harvest channel there for help, but you may need to upgrade.

https://github.com/NetApp/harvest/

rahulg2
323 Views

@DaneZNalewaka, Harvest 1.6 is no longer supported or maintained. As @paul_stejskal suggested, we recommend upgrading to Harvest 2.0. You can find it here: https://github.com/NetApp/harvest. The installation documentation is available at https://netapp.github.io/harvest/latest/install/overview/. Please feel free to reach out to us via Discord or GitHub, as outlined in our support page: https://github.com/NetApp/harvest/blob/main/SUPPORT.md#getting-help

Public