Data Backup and Recovery

Snapdrive 7.1.5P2 and vSphere 6.7 U2

amayacitta
4,839 Views

Hey all,

 

IMT doesnt specifically list support or lack of support for this, however we are having issues with Snap Drive 7.1.5 connecting to vSphere 6.7 U2 to map RDM LUN's. We can connect to 6.5 no problem, however 6.7 whether the VC or the ESXi host can't connect, the general error is below. This has been tried against multiple 6.7 instances and from multiple snap drive installations, so it's not specific to a particular version of windows, tried many of them, they all produce the same error.

 

If I enable schannel debugging I can see TLS 1.2 connects fine.

 

An SSL server handshake completed successfully. The negotiated cryptographic parameters are as follows.

Protocol: TLS 1.2
CipherSuite: 0xC028
Exchange strength: 256

 

Here is the error.

snapdrive.png

 

Has anyone else seen this? I can connect to the VC and ESXi fine using IE on the same/different machines.

 

 

1 ACCEPTED SOLUTION

amayacitta
4,808 Views

My colleague Wayne found a fix, seems even though the OS and IE can connect using TLS 1.2 - snap drive doesn't so! if you enable older versions of TLS then snap drive connects. To mess with the versions available on VC 6.7 follow this article.

 

https://docs.vmware.com/en/VMware-vSphere/6.7/com.vmware.vsphere.security.doc/GUID-145A078D-2F33-4B39-987C-0F2C91BB23CB.html

View solution in original post

8 REPLIES 8

amayacitta
4,809 Views

My colleague Wayne found a fix, seems even though the OS and IE can connect using TLS 1.2 - snap drive doesn't so! if you enable older versions of TLS then snap drive connects. To mess with the versions available on VC 6.7 follow this article.

 

https://docs.vmware.com/en/VMware-vSphere/6.7/com.vmware.vsphere.security.doc/GUID-145A078D-2F33-4B39-987C-0F2C91BB23CB.html

florianmoje
4,464 Views

@amayacitta wrote:

My colleague Wayne found a fix, seems even though the OS and IE can connect using TLS 1.2 - snap drive doesn't so! if you enable older versions of TLS then snap drive connects. To mess with the versions available on VC 6.7 follow this article.

 

https://docs.vmware.com/en/VMware-vSphere/6.7/com.vmware.vsphere.security.doc/GUID-145A078D-2F33-4B39-987C-0F2C91BB23CB.html


So which TLS settings exactly did you disable/enable to solve the problem? Has TLS 1.0 to be enabled?

amayacitta
4,453 Views

It's been a while now but pretty sure we just left TLS 1.2 enabled.

 

If your running Linux the commands are:

 

cd /usr/lib/vmware-TlsReconfigurator/VcTlsReconfigurator
./reconfigureVc update -p TLSv1.2

If you running windows the commands are:

 

cd %VMWARE_CIS_HOME%\TlsReconfigurator\VcTlsReconfigurator
reconfigureVc update -p TLSv1.2

luc_beaudoinlefort
4,376 Views

Hi

 

I have the same issue ... we found that work around but my question is .... is it supported by Netapp ... in the Compatibility matrix .. it says NO !!!!!!

JosephFry
4,354 Views

I'm getting a permission denied when I try to run the commands from the shell.  What am I missing?

 

PermissionError: [Errno 13] Permission denied: '/var/log/vmware/vSphere-TlsReconfigurator'

amayacitta
4,339 Views

Are you getting that error entering the folder? Remember the script is inside the folder. Also make sure you login as root.

 

Follow the below KB:

https://kb.vmware.com/s/article/2147469

 

 

luc_beaudoinlefort
4,335 Views

is that configuration supported by NetApp ??????

Public