ONTAP Discussions

Disable USB Port Access

TMADOCTHOMAS
1,741 Views

I am just getting around to considering new features in OnTAP 9.7 which we upgraded to quite awhile ago. One feature listed in the release notes is the ability to disable USB port access. The notes say the feature is available beginning in 9.7, however the system node usb-ports commands do not exist on my 9.7P15 system. Any ideas? I am in advanced privilege mode.

1 ACCEPTED SOLUTION

SpindleNinja
1,711 Views

don't know why i didn't check till now, but apparently it's not a 9.7 command? https://docs.netapp.com/ontap-9/topic/com.netapp.doc.dot-cm-cmpr-970/TOC__system__node.html

 

 

but in 9.8 https://docs.netapp.com/ontap-9/topic/com.netapp.doc.dot-cm-cmpr-980/TOC__system__node__usb-ports.html 

 

Can you link me to the doc you saw 9.7 and USB control was supported?  Sounds like it needs an edit. 

View solution in original post

9 REPLIES 9

SpindleNinja
1,733 Views

I recall USB support being also model dependent, and is for hardware models initially supported by ONTAP 9.1.  what model is it? 

 

TMADOCTHOMAS
1,731 Views

Ah didn't think of that. Several models all on 9.7P15:

 

AFF-A700

FAS2720

FAS2620

OnTAP Select

SpindleNinja
1,728 Views

huh, those are all 9.3 or later.   I'd think then you should be able to control them.  

 

I checked my 2552 (9.8P4), i was able to run system node usb-ports show.  They are not supported though.  what's yours show? 

 

SpindleNinja_0-1644009324435.png

 

 

TMADOCTHOMAS
1,726 Views

Error: "usb-ports" is not a recognized command

 

Again, remember I am on 9.7P15, not 9.8 or above

SpindleNinja
1,712 Views

don't know why i didn't check till now, but apparently it's not a 9.7 command? https://docs.netapp.com/ontap-9/topic/com.netapp.doc.dot-cm-cmpr-970/TOC__system__node.html

 

 

but in 9.8 https://docs.netapp.com/ontap-9/topic/com.netapp.doc.dot-cm-cmpr-980/TOC__system__node__usb-ports.html 

 

Can you link me to the doc you saw 9.7 and USB control was supported?  Sounds like it needs an edit. 

CHRISMAKI
1,601 Views

I see by @SpindleNinja's screenshot that he's in either advanced mode or diagnostic, have you elevated your privileges @TMADOCTHOMAS

TMADOCTHOMAS
1,521 Views

@CHRISMAKI yes I was using elevated privileges.

 

@SpindleNinja , it was the OnTAP Release Notes: 

 

Click release notes on this page: https://docs.netapp.com/us-en/ontap/ and search for USB

 

TMADOCTHOMAS_0-1644242014559.png

 

SpindleNinja
1,517 Views

Thanks i'll submit a req to docs. 

TMADOCTHOMAS
1,515 Views

Thanks @SpindleNinja !

Public