ONTAP Discussions

add image failed in on command manager for ONNTAP upgrade

Puru

Failed to add the software image to the cluster. Verify if the image and the specified URL are valid and ensure that there is sufficient space in the system management storage area.
what is the reason for this issue???

 

 

 

cl01.PNGc

12 REPLIES 12

Ontapforrum

Web based downloads in general works, unless there is some underlying network related issues(packet drops/number of hops/congestion/etc).

 

As a workaround, just try to spin-up a light-weight webserver directly on a subnet (nearest hop) where Controllers are hosted.

 

Free webservers:
Mongoose Web Server (Windows, Mac, or Linux):https://mongoose.ws/
HFS File Server (Windows):https://www.rejetto.com/hfs/?f=dl

Surf_rider

Reason: Data ONTAP API Failed: Data retrieval failed from remote host "http://iis/94_q_nodar_image.tgz". Reason: Timeout was reached : Connection timed out after 60000 milliseconds

Click Retry to start the add operation.

Kevin_Tunge

I'm having the same issue, and still it persists even after getting rid of the old images that were in there.

 

I can't seem to find where the 'system management storage area' is in doco

AlexDawson

It is /mroot/etc/software in each of the nodes. On Clustered ontap, this is difficult to access directly, so pulling the image on with HTTP is suggested.

 

If the GUI fails, try the command line. Instructions for installing software images are at http://docs.netapp.com/ontap-9/topic/com.netapp.doc.dot-cm-cmpr-910/TOC__system__node__image.html

Puru

Thanks Alex.

 

But i am looking to GUI based process where i can fixed this rather  than going CLI..

 

So will FTP server will work like -fttp://username@password:XXXXX/DATAONTAP\8_3_2_g.tgz file .

 

 

Anyone who has tried and stuck 

TOPHAN

HI,

I have tried and failed, below is the error, i have upgaded before and it was successfull. but this time it is failed, My ftp sever works fine as i have tested it.

 

Netapp_clus::> system image get -node netappclusA -package ftp://10.171.146.68/93P10_q_image.tgz

Enter username for remote host "10.171.146.68": v-sarosa

Enter password for remote host "10.171.146.68":

Software get ftp://.../93P10_q_image.tgz started on node netappclusA
Downloading package. This may take up to 10 minutes.
100% downloaded
Install Failed.
Failed to download package from ftp://.../93P10_q_image.tgz. Error: Timeout was
reached : FTP response timeout
Error: command failed: Install Failed. Failed to download package from ftp://.../93P10_q_image.tgz. Error: Timeout was reached : FTP response timeout

 

In GUI alos i have tried but getting the error as well

 

Please anyone help on this, Help is much appreciated!!!

snthlkumr

Please make sure the imgae file is copied to the directory C:\inetpub\wwwroot\ for http and C:\inetpub\ftproot for ftp

 

http://server_ip/image.tgz (C:\inetpub\wwwroot\image.tgz)

 

amerchant

The correct FTP syntax is as follow once your FTP server is up and running. Not sure why the adding image fails due to lack of space on FAS8200

 

ftp://anonymous:password@10.10.10.10/92_q_image.tgz

rablighting

@amerchant wrote:

The correct FTP syntax is as follow once your FTP server is up and running. Not sure why the adding image fails due to lack of space on FAS8200

 

ftp://anonymous:password@10.10.10.10/92_q_image.tgz


Yes this is what I was looking for, the correct FTP syntax, kept throwing an error about how authorization was required, even though i set my FTP site to anon auth. Thank you!

This is what I was looking for. A way to provide a username and password. Don't be fooled by this generic message and go crazy trying to free up space. 

atomc1958_0-1630376658689.png

 

Kevin_Tunge

Wow I feel stupid- so went to the command line and tried it thusly: get -url http://iisserver.corp.com/91_q_image.tgz

 

Got error msg: Error: command failed: Failed to download package from
       http://.../91_q_image.tgz. Error: Couldn't resolve host name : Couldn't
       resolve host 'iisserver.corp.com'

 

Tried with the IP and of course it worked as expected.

BenjaminL

Thanks a lot... i was connected with a VPN, my HTTP server was running with the VPN adress and not my local address.

Announcements
NetApp on Discord Image

We're on Discord, are you?

Live Chat, Watch Parties, and More!

Explore Banner

Meet Explore, NetApp’s digital sales platform

Engage digitally throughout the sales process, from product discovery to configuration, and handle all your post-purchase needs.

NetApp Insights to Action
I2A Banner
Public