ONTAP Discussions

Ontap Simulator 9.9.1 Not Working

CSTOCKDA

Hello,

 

I do not seem to be able to get the simulator working for 9.9.1. Every other simulator has worked fine.

I have tried increasing the memory however no luck.

 

I get the following message "Illegal Intruction, Unexpected Mlog termination"

 

I will attach the message. if anyone has any ideas please share

 

Thanks

5 REPLIES 5

Ontapforrum

Just out of curiosity I downloaded and installed 991 Simulator and it worked. That error is pointing towards CPU related error.

 

Which VMware application are you using to run this Simulator ? Is VT feature enabled ? By default, VT is disabled on an Intel-based system.

 

This info is covered in the following guide: (Hardware requirements)
https://mysupport.netapp.com/api/tools-service/toolsbinary/simulate-ontap/download/Simulate_ONTAP_991_Installation_and_Setup_Guide.pdf

 

There is a thread here on the similar error, but for a different flavor of Ontap, but take a look anyway.
https://community.netapp.com/t5/ONTAP-Discussions/Errors-after-deploying-ONTAP-Select-9-9-1-on-VMware-ESXi-7-0-2/td-p/169973

CSTOCKDA

Hello, yes VT is enabled. I am pretty sure it is a dual core. Every simulator has worked fine before including 9.8

 

HP Z600 5600 Series Workstation.

I am using Vmware workstation, the latest version

paul_stejskal

What kind of CPU does the ESX host have? I'm kinda wondering if there aren't CPU requirement changes in the VM versions (CVO/Select/vSIM) of ONTAP for 9.9.

CSTOCKDA

Let me check this once I get it powered up

Ontapforrum

hmm..., Do you have any Simulators running on your workstation at the moment? Could you stop all of them, reboot your box. Download a new package of 991. Try again. In general this error 'Illegal Intruction' means CPU was trying to execute instruction which does not understand.

Public