VMware Solutions Discussions

Remove "ghost" SFR mount entries in SMVI

belgianbiscuit

Hey guys,

In SMVI we have a few backups who are listed as mounted for SFR.
The issue is that they are actually not mounted as they sfr_backups got manually deleted.
What is the best way of removing these entries from SMVI? I believe it even caused SMVI not to run its backup schedule

a few days ago. There are quite a few entries in the server log file where it is complaining about those missing.

I think a good start would be to remove these "Ghost" entries first. Any ideas?

3 REPLIES 3

GRAEMEOGDEN
  1. Stop the SMVI service on the SMVI server.
  2. Navigate to the installation directory:
    1.      c:\program files\netapp\SMVI\server\repository   for SMVI
    2. VSC is  C:\Program Files\NetApp\Virtual Storage Console\smvi\server\repository
  3. Rename the mounts.xml file to mounts.xml.<date>
  4. Rename the sfrmounts.xml file to sfrmounts.xml.<date>
  5. Restart the SMVI service.
  6. Reopen the SMVI GUI and verify that the SFR tab no longer contains the mount.

Note: Depending on the version of SMVI, this will either remove the mount, or allow you to manually remove the mount from within the SMVI GUI.

TOBIASOLIN

That did the trick! Thank you!

TOBIASOLIN

Have the same problem... SFR sessions werent correctly cleaned up by netapp and we manually deleted them from netapp but are now unable to delete them from SMVI... No answer to this problem?

Announcements
NetApp on Discord Image

We're on Discord, are you?

Live Chat, Watch Parties, and More!

Explore Banner

Meet Explore, NetApp’s digital sales platform

Engage digitally throughout the sales process, from product discovery to configuration, and handle all your post-purchase needs.

NetApp Insights to Action
I2A Banner
Public