VMware Solutions Discussions

Highlighted

Virtual Service Console 2.0 - Provisioning and Cloning issues when using customization specifications

  Hello Everyone,

       For some reason when I deploy machine clones via the VSC 2.0 (on VCenter v4.1 with ESXi/ESX 4.1 Hosts ) and select to have a customization specification applied, the customization specification does not occur / not applied. The rapid clone is created and powers on ( i select the option), but it just sites there at the logon screen.  I've tested the customization specification against the referenced vm as a vm template( converted vm to template and then deployed via Vcenter template deployment) and the customization spec does apply, so the customization spec should not be the issue.  I did have  the Rapid Cloning Utility x64 version 3.0 installed prior to installing VSC 2 on the vcenter server which I uninstalled prior to installing VSC 2.0.  However, RCU v3.0 would deploy clones and apply the  customization specification without any issues?

       Has anyone run into this issue?  Is this any logging/ log files that I can refrence to get an idea of what it failing ?

  Thank you - Jose

4 REPLIES 4
Highlighted

Re: Virtual Service Console 2.0 - Provisioning and Cloning issues when using customization specifications

Could you try adding the following line to your preferences.xml file and running the clone operation again?

<entry key="default.create.encodeCustSpecUTF8" value="false"/>

Please post your results, good or bad.  Thanks.

View solution in original post

Highlighted

Re: Virtual Service Console 2.0 - Provisioning and Cloning issues when using customization specifications

  Sorry for the late reply costea,

     Thank you for the post. Adding  <entry key="default.create.encodeCustSpecUTF8" value="false"/> to the preferences.xml did resolve the issue in VSC 2.0. Unfortunately, I upgraded to version 2.0.1 of the VSC and it seems that it broke the guest customization once more.  I attempted to apply your recommendation to the kaminoprefs.xml with no resolve.   I have opened a case with support  

Highlighted

Re: Virtual Service Console 2.0 - Provisioning and Cloning issues when using customization specifications

There is a patch for VSC 2.0.1 that seems to correct this issue. We haven't tested it yet though.

https://now.netapp.com/NOW/download/software/vsc_win/2.0.1P1/

Highlighted

Re: Virtual Service Console 2.0 - Provisioning and Cloning issues when using customization specifications

Hello Mathieu,

     Just want to post that the patch resolved the issue. Thank you for posting the link

Check out the KB!
NetApp Insights To Action
All Community Forums