ONTAP Discussions

ONTAP 9 System Manager, Active Directory Authentication

MagicSteven
9,034 Views

FAS2554 with ONTAP 9 RC1 in a cluster.

 

We've configured a CIFS svm, configured domain-tunnel and created user logins for both an AD user and an AD group, all for applications ssh, http and ontapi.

Login name created for <netbios>\<username> and <netbios>\<groupname>.

 

Login works for SSH, but not for http/system manager.

 

So... is this a known bug in ONTAP 9?

I didn't find anything, but those google skills... Smiley Frustrated

1 ACCEPTED SOLUTION

parisi
8,839 Views

This is a known bug and will be fixed in 9.0GA.

 

http://mysupport.netapp.com/NOW/cgi-bin/bol?Type=Detail&Display=1018715

 

Has to do with System Manager adding an extra "/" to the login names.

View solution in original post

7 REPLIES 7

aborzenkov
8,854 Views

According to documentation,


AD group account access is supported only with the SSH and ontapi applications.

Are you trying to use group account?

parisi
8,840 Views

This is a known bug and will be fixed in 9.0GA.

 

http://mysupport.netapp.com/NOW/cgi-bin/bol?Type=Detail&Display=1018715

 

Has to do with System Manager adding an extra "/" to the login names.

MagicSteven
8,715 Views

Actually, it was already fixed in ONTAP 9 RC2.

We've updated our clusters and can now log onto system manager with our AD accounts 🙂

MagicSteven
8,812 Views
Thanks, missed that.
So we have to live with it for the next few weeks 🙂

venkat3
8,800 Views

Please raise a support case, Support can help and assist you with quick fix if you need

MagicSteven
8,789 Views
So a quick fix is possible?
Thanks, will do that!

qw
NetApp
6,291 Views
Public